сп. National Geographic - Септември 2020
National Geographic KIDS - Септември 2020
За шерпите Еверест е свято място, заслужаващо уважение, но популярността му го съсипва. Слава богу планинарската общност и други организации се опитват да възвърнат предишната му слава.
Над 400 млн. души живеят в долината на Ганг, където големите реки Ганг, Ямуна и Гхагхара биват подхранвани от хималайските притоци
Средните годишни температури ще надвишат 29 градуса по Целзий, при положение, че хората обитават места със средни годишни температури от 11-15 градуса по Целзий или между 20-25 градуса.
Европейската комисия подкрепя водорода като един от най-обещаващите източници на енергия за екологично бъдеще.
Едва ли сте подозирали, че акулите могат да бъдат толкова много и толкова различни. Разгледайте галерията със снимки на тези удивителни създания от цял свят.
Световният ден за опазване на околната среда се провежда всяка година на 5 юни и е проява на Обединените нации за положителни действия, свързани с опазването на околната среда.
През 1999 г. Министерството на околната среда и водите определя 28 май за Ден на парковете в България.
Няколко милиона тона пластмасови отпадъци навлизат в океаните ни всяка година – с разрушителни последици за околната среда.
Международният ден на биологичното разнообразие е обявен, за да се повиши обществената осведоменост, ангажираност и подкрепа.
На 26 април 1986 г. в съветската Чернобилска атомна централа става най-голямата ядрена авария в историята на човечеството.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 2
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах