сп. National Geographic - Януари 2021
National Geographic KIDS - Декември 2020
Около 300 милиона тона пластмаса се произвеждат всяка година, съобщава Световния фонд за природата (WWF), като голяма част от тях се озовават в бунища или замърсяват моретата, което се превърна в нарастваща международна криза.
Нов начин на измерване на топенето на ледниците под водната повърхност установи, че някои ледници се топят сто пъти по-бързо отколкото смятаха учените.
Вече девет години работници строят нов защитен корпус около стария саркофаг.
От всички краища на света големи бури принудиха хората да напуснат домовете си и заплашват с разруха инфраструктура и сгради.
За Световния ден на лъва - 10 август, сме подбрали най-красивите снимки на големите котки в Африка, направени от фотографи на National Geographic
През 2018 г. скандинавската модна марка Carlings отвори първия си онлайн магазин в търсене на нова маркетингова стратегия.
Месеците юни и юли накараха доста хора да се изпотят тази година. Рекордните горещини с температури над 40 градуса са всъщност много рядко явление за Европа.
Люспениците приличат на люспести броненосци, но всъщност са по-близки до мечките и кучетата.
На 6 август 2019 г. се навършват 74 години от атомната бомбардировка над японския град Хирошима.
Изключително амбициозният план на саудитския принц Мохамед бин Салман, мегаград на стойност 500 милиарда долара, ще бъде построен насред пустинята и официално вече е известен като проекта „Неом“.
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Страница 17
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах