сп. National Geographic - Февруари 2021
National Geographic KIDS - Февруари 2021
Мъртви китове със стомаси пълни с пластмаса плъзнаха по цял свят. Ето какво разбрахме.
Законопроект задължава властите на Дания редовно да предприемат мерки, за да бъдат съкратени емисиите на въглероден диоксид със 70% до 2030 г.
За да се разтопи ледът в Западната част на Антарктика ще бъдат нужни два века, но влиянието върху останалата част от света ще бъде фатално: учените очакват за този период морското равнище да се покачи с три метра.
Европейският съюз няма да изпълни своите екологични цели до 2020 г., но би могъл да постигне тези за 2030 и 2050 г., ако се предприемат спешни действия.
Свободното паркиране досега бе част от бизнес модела за ползване на електрически тротинетки. Търговците смятат, че това е добро решение, тъй като може да спрете където си поискате.
Изправено пред климатична криза, заплашваща цивилизацията, човечеството трябва да избира между надеждата и капитулацията, каза шефът на ООН Антониу Гутериш, откривайки пленарното заседание на конференцията на ООН по климата COP25 вчера.
Телекомуникационните технологии, като 5G интернет, се нуждаят от място в електромагнитния спектър - диапазонът на всички възможни електромагнитни излъчвания, който включва микровълни, инфрачервена и ултравиолетова светлина, гама и рентгенови лъчи. Днес това пространство е ограничено.
Вината е на Ел Ниньо, промените в климата и неправилното използване на водата, твърдят учени.
Известно с безбрежните си синьо-зелени води, езерото Атескатемпа сега представлява няколко кални локви.
Около една трета от тропическите африкански растения са заплашени от изчезване, показва ново проучване, цитирано от Би Би Си.
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Страница 10
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах