сп. National Geographic - Юли 2020
National Geographic KIDS - Юли 2020

В Тайланд забраняват пушенето на плажа, глобата е $ 3000

18.10.2017 г.

Пушачите, които нарушат забраната за тютюнопушенето на 20 от най-известните туристически плажове в Тайланд, ще бъдат глобени с 3000 долара или ще получат затвор до една година.

Забраната, която влиза в сила през ноември, следва след почистването на близо 140 000 угарки на разстояние 2,5 километра от прочутия плаж Патонг на остров Пукет.

Въвеждането на забраната съвпада с пиковия туристически сезон на Тайланд и ще бъде приложена в привличащите посетители места, включително Краби, Кох Самуи, Патая, Пукет и Фанг Нга.

"Тези плажове са сред най-красивите в Югоизточна Азия и целта е да бъздат запазени по този начин", гласи изявление по случая на шефа на туризма в страната Ютасак Супаспор.

Пушачите ще трябва да използват определени райони за изхвъляне на угарките, добави той. Тези, които бъдат хванати да пушат на плажа, може да бъдат наказани със затвора или глоба от 100 000 бата (3018 долара).

Заповедта е най-новото усилие за укрепване на тайландската туристическа индустрия. Секторът е жизненоважен стълб на тайландската икономика, привличайки повече от 30 милиона пътници годишно. Но огромният брой пристигащи също заплашва да увреди някои от идиличните плажове на страната с отпадъци и незаконни предмети, вредни за местните екосистеми. /БГНЕС

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах