сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020

Тайланд възнамерява да затваря националните си паркове по четири месеца в годината, за да съхрани природата

24.9.2020 г.

Страната, която силно зависи от международния туризъм очаква катастрофални икономически последици поради пандемията от коронавирус, но има нещо положително в цялата ситуация: природата се възстановява.

Поради продължителната пандемия от коронавирус тайландските плажове и национални паркове останаха празни в продължение на месеци. Туризмът в азиатската страна е почит напълно замрял.

Страната, която силно зависи от международния туризъм, очаква катастрофални икономически последици, но има нещо положително в цялата ситуация: природата се възстановява. Промените са толкова драстични, че според Bloomberg,  Министерството на околната среда планира да започне да затваря националните паркове в страната за по няколко месеца всяка година.

Почивките на парковете ще са от два до четири месеца. Възстановителната програма би трябвало да започне догодина. Тайланд има над 100 национални парка. Според Bloomberg през 2019 г. над 20 милиона души са посетили националните паркове на Тайланд.

От месец май, само два месеца след като Тайланд затвори границите си за посетители, Bangkok Post писа за появата на животни, които иначе е трудно да се срещнат. В това число влизат птици носорози, сиви рифови акули, диви слонове, планински кози, тигри и косатки.

В момента Тайланд решава кога да отвори границите си за туристи въпреки продължаващата заплаха от коронавирус. Преди края на годината обаче не се очаква възстановяването на международния туризъм.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах