сп. National Geographic - Февруари 2021
National Geographic KIDS - Февруари 2021
За защита на природната среда от юли тази година в ЕС ще бъде забранена пластмасата за еднократна употреба, много пластмаси вече няма да имат право да се произвеждат.
Американският превозвач United Airlines обяви, че възнамерява да стигне нула въглеродни емисии до 2050 г. Как е възможно? Отчасти като подкрепя технология наречена директно улавяне на въздуха, която изсмуква въглеродният диоксид от атмосферата.
Вижте снимки на нашите фотографи в инстаграм: @brianskerry, @renan_ozturk, @pedromcbride, @stevewinterphoto, @robertclarkphoto, @paulnicklen и @randyolson.
Когато Емили Войгт започва да пише за малайзийския склеропагес Scleropages formosus – най-скъпата аквариумна риба, няма представа, че ще попадне в свят на тъмни сделки и контрабанда.
Арктика е част от световната охладителна система и тъй като покачването на температурите ускорява загубата на морски лед, тази система се разпада.
Скоростта, с която ледът по света изчезва, съвпада с „най-лошия сценарий за затопляне на климата”, предупредиха британски учени в ново изследване.
„Дарявам 100 милиона долара под формат на награда за най-добрата технология за улавяне на въглероден диоксид“, казва Мъска в туит и добави, че ще обяви подробностите следващата седмица.
Преди океанът съвсем не е бил враждебна среда за живеене. Неговите обитатели са еволюирали с хилядолетията, за да просъществуват в дълбините му.
Когато ръководителите на 14 страни в края на 2018 г. сядат да обсъдят сериозното положение на световните океани не са имали яснота какво ще излезе. Лидерите планирали 14 срещи, но се срещнали само два пъти преди пандемията да сложи край на разговорите.
Високата 1500 метра скала се променя, но непрекъснато привлича катерачи. Разгледайте галерията колекционерски снимки!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах