сп. National Geographic - Февруари 2021
National Geographic KIDS - Февруари 2021
Хелоуин се чества от близо две хилядолетия. Ето някои факти за празника, който се отбелязва предимно в англосаксонския свят, но както и други подобни религиозни празници се е трансформирал в глобално комерсиално събитие.
Най-забележителното готическо събитие в Обединеното Кралство.
Под небе, осветено от фойерверки, маскирани зрители се събраха, за да наблюдават как Дубай чупи рекорда за най-големия фонтан в света. Той обхваща 7 327 квадратни метра, украсен е с 3 000 LED светлини, а 7 500 дюзи изхвърлят вода с височина до 105 метра.
На 26 октомври Българската православна църква почита паметта на Св. вмчк Димитрий Мироточиви (Димитровден).
Впечатляващи кадри от различни краища на света.
Силвинитът се добива заради богатите на калий соли, но освен това е много красив.
На 19 октомври светата Православна църква почита паметта на всебългарския небесен покровител – преподобни Йоан Рилски Чудотворец.
Има емблематични места на Хавайските острови, които идващите за първи път трябва да посетят задължително, но има и по-малко известни, които си заслужава да видите.
Руската православна църква смята за необходимо да се подходи с повишено внимание към погребението на тялото на Владимир Илич Ленин, заяви ръководителят на Синодалния отдел за външни църковни връзки митрополит Иларион в телевизионния канал Русия 24. Според духовника тази стъпка може да се предприеме, когато не предизвиква опозиция в обществото.
Богато илюстрираното ЛУКСОЗНО КОЛЕКЦИОНЕРСКО ИЗДАНИЕ „ТАЙНИ И ЗАГАДКИ в световната история“ събира в една книга 17 емблематични очерка в неповторимия стил на National Geographic и разбулва мистерии, които векове наред вълнуват човечеството.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 7
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах