сп. National Geographic - Януари 2021
National Geographic KIDS - Декември 2020
Разположена на кръстопът между Изтока и Запада, тази малка страна е като ковчеже пълно с исторически и природни съкровища.
Руските паркове са над стогодишни. Някои от тях са с толкова строг режим, че малцина някога са ги посещавали.
Откъде идва злополучната репутация на тази дата и как дори невярващите може да се повлияят от колективната трискайдекафобия - болезнения страх от числото 13.
Някои музеи ни пленяват още преди да сме влезли в тях. Всъщност екстериорът на културните пространства понякога е толкова притегателен, колкото и самите колекции.
Искате да усетите тръпката на висините? Пробвайте едно от тези приключения.

Древните гърци често биват наричани родоначалници на демокрацията, но само някои от елементите на политическата им система са възприети от съвременните демократични практики.
Австрийската столица печели титлата за най-добрия за живот град в света за 2018 и 2019 г. според годишната класация на световните урбанистични центрове на „Economist Intelligence Unit“. Снощи терористични атаки разтърсиха центъра на Виена.
Хелоуин се чества от близо две хилядолетия. Ето някои факти за празника, който се отбелязва предимно в англосаксонския свят, но както и други подобни религиозни празници се е трансформирал в глобално комерсиално събитие.
Най-забележителното готическо събитие в Обединеното Кралство.
Под небе, осветено от фойерверки, маскирани зрители се събраха, за да наблюдават как Дубай чупи рекорда за най-големия фонтан в света. Той обхваща 7 327 квадратни метра, украсен е с 3 000 LED светлини, а 7 500 дюзи изхвърлят вода с височина до 105 метра.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 5
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах