сп. National Geographic - Юли 2020
National Geographic KIDS - Юли 2020
Работата им често остава недооценена, но именно те движат обществото по време на криза.
„Клотилда“ - позорният епилог на „първородния грях на Америка“.
Забраненият град в Пекин, който беше затворен преди 3 месеца заради пандемията от коронавирус, ще отвори отново вратите си за посетители на 1 май, съобщи ръководството на музея.
На първи май традиционно голяма част от света отбелязва Деня на труда и международната работническа солидарност. На тази дата много страни честват обществените и икономически постижения на работническото движение.
Историята доказва, че тоалетната хартия е съществувала от дълго време – и че преди също сме проектирали тревогите си върху наличните запаси от нея.
Бразлиският президент смята, че кризата с COVID-19 не е серизона, но сградата „Копан“ предприема свои мерки, за да я спре.
В нощта на 25 срещу 26 април 1792 г., след като Австрия обявява война на Франция, Руже дьо Лил написва „Марш на рейнската армия“, която по-късно става известен като „Марсилезата“.
През 1995 г. ЮНЕСКО обявява 23 април за Международен ден на книгата и авторското право.
На Светлата сряда (Празна сряда) от Светлата седмица се изпълняват два обичая, които се правят за дъжд, плодородие, предпазване от градушка, бродници и лоши болести.
Столицата на три империи – Римската, Византийската и Отоманската – Истанбул притежава уникално християнско наследство.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 4
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах