сп. National Geographic - Септември 2020
National Geographic KIDS - Септември 2020
Йохан Райнхард открива мумия на 500 години в Андите. И не само...
От военни укрепления до разкошни палати замъците в Уелс са различни по форма и размер.
Останките на древен дворец на ацтеките, който по-късно е бил дом на испанския конквистадор Ернан Кортес, са открити под историческа сграда в столицата Мексико, съобщи правителството.
Тази година се навършват 90 години от първото състояло се Световно първенство по футбол. Тази година за първи път в историята заради пандемията от коронавирус се отлага Европейско първенство по футбол - вместо през 2020 г. то ще се проведе през 2021 г. Ето как изглежда любовта към популярния спорт в подборката от ретро фотографии на National Geographic
Иконите в катедралата “Света София” ще бъдат запазени, съобщи говорителят на турския президент Ибрахим Калин в специално изявление.
Главният административен съд на Турция в петък отмени правителствения указ от 1934 г., който превърна „Света София” в музей.
На 10 юли 1949 година приключва строежът на мавзолея на Георги Димитров - една от най-противоречивите сгради в българската история.
Проследете фотографите @brianlehmannphotography, @ladzinski, @brianskerry, @FransLanting, @drewtrush, @daviddoubilet, @johnstanmeyer, @stephenwilkes и @pedromcbride.
7 юли е Европейският Ден на шоколада. Датата е избрана, защото точно по това време през 1550 г. е доставена първата партида шоколад от Америка за Испания.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 3
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах