сп. National Geographic - Юли 2020
National Geographic KIDS - Юли 2020
Всяка година по време на лятното слънцестоене хиляди хора се стичат да наблюдават как лъчите на изгряващото слънце пронизват входа на Стоунхендж.
През 1960-те чернокож активист изказва твърдението, че „насилието е толкова американско, колкото и черешовия пай“.
През изминалите няколко седмици хиляди протестиращи – повечето от които мирно, макар на места да се стигна до насилие – пометоха Америка след смъртта на Джордж Флойд.
Повече от две хилядолетия древният град Петра се извисява величествено над Йорданската пустиня, пише АФП. Днес известните му розово-червени храмове, врязани в скалната повърхност, лежат празни и тихи.
Турски микроскулптор измайстори миниатюрна керамична шахматна дъска с размери 9 на 9 милиметра – два пъти по-малка от тази на сегашния притежател на рекорда на Гинес, съобщава „Хюриет“.
Фестивалът Ел Колачо е смесица от католически и езически обичаи и има за цел да представи тържеството на доброто над злото.
В Ню Йорк около 75% от работниците на първа линия – служители в магазини, автобуси и влаковe, санитари, доставчици на храна, служители в детски градини – са от малцинството. Те все още не могат да получават заем за закупуване на собственост в кварталите, които обслужват или в които искат да живеят. На техните улици магазини за здравословна храна няма. Нямат достъп и до квалифицирана лекарска помощ.
Протести в града се вихрят от миналия вторник, ден след като афроамериканцът Джордж Флойд почина в Минеаполис в резултат от полицейско насилие.
Всяка година на 2 юни отдаваме почит на големия поет-революционер Христо Ботев и другите герои, дали живота си за свободата на България.
По време на Втората световна война около 70 млн. мъже и жени служили във въоръжените сили. Но страданията и смъртта засегнали най-вече мирното население. От общо около 66 млн. жертви близо 70% – 45 млн. души – били цивилни. Още десетки милиони били прогонени от домовете и страните си.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 2
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах