сп. National Geographic - Януари 2021
National Geographic KIDS - Декември 2020
Повече от 1000 години християните празнуват церемонията по посрещането на Благодатния огън в Йерусалим. Ето как той продължава да носи светлина на вярващите в тъмните времена на карантина.
Има данни, че територията на днешен Рим е била обитавана още от 12 хилядолетие пр. Хр., но датата 21 април 753 г. пр. Хр. е определена като деня, когато легендарният Ромул е очертал границите на града.
„Аз съм на върхa!" Тази фраза, която алпинистите от българската експедиция чуват по радиостанцията в 18:15 ч. местно време в базовия лагер, ознаменува цяла поредица от забележителни събития.
Музеите в Австрия ще могат да отворят врати в средата на май, но големите масови мероприятия остават под забрана до 31 август, заяви вицеканцлерът Вернер Коглер.
През Страстната седмица християни от целия свят се събират в Йерусалим, за да отбележат кръстната смърт и възкресението на Иисус Христос.
Възкресение Христово, Великден, е най-големият празник за православните християни, наричан Празник на всички празници. Възкресението на Иисус Христос е най-великото събитие в историята на човешкия род.
Този християнски празник на повече от 2000 години отбелязва възкресението на Иисус Христос и е символ на пролетта.
В най-общи линии евангелските описания на процеса на Иисус следват римската процедура.
След като отговарящият за екзекуцията центурион обявява Иисус за мъртъв, безжизненото тяло бива измито, увито в саван и положено в гробница.
Велика събота е последният ден от Страстната седмица, предшестващ Великден. Това е и последният ден, когато се червят яйца.
7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Страница 14
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах