сп. National Geographic - Април 2020
National Geographic KIDS - Април 2020
В най-големия бежански лагер на света, селището Кутупалонг-Балухали в Кокс Базар, Бангладеш, всеки ден се раждат десетки бебета рохингя без законно гражданство – косвени жертви от конфликт, фокусиран върху етническата идентичност.
Най-забележителното готическо събитие в Обединеното Кралство.
Ако искате да се насладите на невероятните алпийски гледки, но да си спестите трудното изкачване има и друг начин да стигнете до върха.
Софийският университет „Св. Климент Охридски“ е най-старото и най-голямо висше училище в България. По традиция новата академична учебна година в Софийския университет се открива на 2 октомври.
1-ви октомври е официално призната дата от Международната кафе организация (ICO), на която честваме празника на кафето.
Анализ на хранителни остатъци в древни съдове за пиене показва, че някои бебета са били хранени с животинско мляко, вероятно в редки случаи и като крайна мярка.
На 29 септември за поредна година в цял свят ще бъде отбелязан Световният ден на сърцето.
Фестивалът Fiesta de la Trashumancia отбелязва вековна традиция, свързана със сезонната миграция на добитъка.
Скоро към известната римокатолическа базилика в Барселона ще бъдат добавени шест нови кули, с което те ще станат общо осемнайсет и така ще бъде завършено делото на великия каталунски архитект Антони Гауди, започнато в края на XIX век.
Близо три четвърти от световните лешници идват от Турция, а най-големият купувач е „Фереро”, производител на „Нутела”, шоколади и лешников крем. Но ядките се берат основно от мигранти, включително деца, които работят дълги часове за много ниско заплащане.
6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Страница 13
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах