сп. National Geographic - Септември 2020
National Geographic KIDS - Септември 2020
Лондон зае първо място в класацията „Най-добри градове в света 2020“, съставена от експерти от Resonance Consultancy.
На днешния ден се навършват 157 години от рождението на Алеко Константинов – Щастливеца – български писател, белетрист и сатирик.
На 13 януари отбелязваме Деня на българското кино. През 1915 г. на същата дата, се провежда първата прожекция на първия български игрален филм „Българан е галант“.
Възстановяването на Триумфалната арка в сирийския град Палмира, която беше взривена от джихадисти от Ислямска държава през 2015 г., ще струва около един милион долара
На 12 януари отбелязваме деня на Света Татяна – великомъченица, почитана в християнския свят както от православни, така и от католици.
Наблюдаван от милиони хора по света фестивалът, известен още като Китайската нова година или Пролетния Фестивал, е белязан от срещи и надежди.
С ескалацията на напрежението между САЩ и Иран значими обекти на културното наследство може да пострадат
На 7 януари Православната църква чества Ивановден - денят на Св. Йоан Кръстител, който предрича идването на Иисус Христос и дава Свето кръщение (Богоявление) в река Йордан.
Укрепването на конструкцията на Нотр Дам и осигуряването на безопасността й за следващи строителти работи достигната 85 милиона евро, съобщава ТАСС, цитирайки ръководителя на възстановителните работи генерал о.з. Жан-Луи Жоржелен.
В Хърватия може да видите много неща: зашеметяваща природа, невероятна архитектура и дълго Адриатическо крайбрежие.

6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Страница 13
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах