сп. National Geographic - Февруари 2021
National Geographic KIDS - Февруари 2021
Фестивалът Ел Колачо е смесица от католически и езически обичаи и има за цел да представи тържеството на доброто над злото.
В Ню Йорк около 75% от работниците на първа линия – служители в магазини, автобуси и влаковe, санитари, доставчици на храна, служители в детски градини – са от малцинството. Те все още не могат да получават заем за закупуване на собственост в кварталите, които обслужват или в които искат да живеят. На техните улици магазини за здравословна храна няма. Нямат достъп и до квалифицирана лекарска помощ.
Протести в града се вихрят от миналия вторник, ден след като афроамериканцът Джордж Флойд почина в Минеаполис в резултат от полицейско насилие.
Всяка година на 2 юни отдаваме почит на големия поет-революционер Христо Ботев и другите герои, дали живота си за свободата на България.
По време на Втората световна война около 70 млн. мъже и жени служили във въоръжените сили. Но страданията и смъртта засегнали най-вече мирното население. От общо около 66 млн. жертви близо 70% – 45 млн. души – били цивилни. Още десетки милиони били прогонени от домовете и страните си.
В Пулия и в пасторалните региони по целия свят сезонното преселение на хора и стадата им два пъти годишно между летните и зимните пасища си остава обществена традиция.
Частната компания с права за спасяване на „Титаник“ RMST планира експедиция за изваждането на телеграфа на Маркони.

Гърция в събота призова Великобритания да й върне Мраморите от Партенона – често известни като мраморите на Елгин – един от най-известните древни обекти в света.
Италианка спечели истински Пикасо по време на томбола в Париж. Картината е на стойност един милион евро.
6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Страница 13
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах