сп. National Geographic - Декември 2020
National Geographic KIDS - Декември 2020
По целия свят лятното часово време въздейства на международните комуникации, внася промени в часови зони и евентуално влияе на здравето. Ето някои малко известни факти за него
Елиза Скидмор не е сред известните жени в съвременния свят. Но с нейното име са свързани някои любопитни факти, които са я превърнали в уникална за времето си личност.
Системен мониторинг на домашното врабче за последните години показва, че популацията му силно намалява.
Днес на много места по света трябваше да се празнува Денят на Св. Патрик. Разгледайте тези кадри от изумруденозеления остров
Кадрите, които виждате тук, са подбрани сред повече от 15 000 фотографии.
Фотографи преследват светлината в търсене на отблясъци, които да превърнат снимките им от обикновени кадри в произведения на изкуството.
На 3 март 1878 година в градчето Сан Стефано, днешен Йешилкьой, предградие на Истанбул, е подписан мирен договор между Русия и Османската империя.
През април 2014 г. бойци на „Боко Харам“ (чието име се превежда грубо като „Западното образование е грях“) отвлекли 276 нигерийски ученички от общежитията им в град Чибок, натоварили ги на камиони и се отправили към прикритието на гората Самбиса, превзета от джихадистката групировка.
Германия спешно се нуждае от квалифицирани работници. Недостигът на трудовия пазар в Германия стават все по-голям. Законът за квалифицираните имигранти като работна ръка влиза в сила от неделя.
Пак е време: тази събота, 29 февруари, е допълнителен ден, странност в календара, която се появява (почти) на всеки четири години.
6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Страница 13
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах