сп. National Geographic - Януари 2021
National Geographic KIDS - Декември 2020
Едни от най-тайнствените eзически ритуали, изпълнявани в Европа, се случват около датата на лятното слънцестоене. В България подобен празник е Еньовден, отбелязва се на 24 юни и е свързан със събирането на лековити билки.
Близо 260 милиона деца не са имали достъп до училище през 2018 г., съобщи агенция на ООН в доклад във вторник, който обвинява бедността и дискриминацията за образователните неравенства, които се засилват от епидемията от коронавирус, съобщи АФП.
През последните месеци търсенето на колела се покачи драстично и много страни префасонираха градовете си с нов акцент върху възможности за придвижване с велосипеди и пеша. В тази светлина си струва да си спомним как възходът на колелата в края на XIX век преобразява света.
Всяка година по време на лятното слънцестоене хиляди хора се стичат да наблюдават как лъчите на изгряващото слънце пронизват входа на Стоунхендж.
През 1960-те чернокож активист изказва твърдението, че „насилието е толкова американско, колкото и черешовия пай“.
През изминалите няколко седмици хиляди протестиращи – повечето от които мирно, макар на места да се стигна до насилие – пометоха Америка след смъртта на Джордж Флойд.
Повече от две хилядолетия древният град Петра се извисява величествено над Йорданската пустиня, пише АФП. Днес известните му розово-червени храмове, врязани в скалната повърхност, лежат празни и тихи.
Турски микроскулптор измайстори миниатюрна керамична шахматна дъска с размери 9 на 9 милиметра – два пъти по-малка от тази на сегашния притежател на рекорда на Гинес, съобщава „Хюриет“.
Фестивалът Ел Колачо е смесица от католически и езически обичаи и има за цел да представи тържеството на доброто над злото.
В Ню Йорк около 75% от работниците на първа линия – служители в магазини, автобуси и влаковe, санитари, доставчици на храна, служители в детски градини – са от малцинството. Те все още не могат да получават заем за закупуване на собственост в кварталите, които обслужват или в които искат да живеят. На техните улици магазини за здравословна храна няма. Нямат достъп и до квалифицирана лекарска помощ.
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Страница 11
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах