сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Септември 2020
Кадрите, които виждате тук, са подбрани сред повече от 15 000 фотографии.
Фотографи преследват светлината в търсене на отблясъци, които да превърнат снимките им от обикновени кадри в произведения на изкуството.
На 3 март 1878 година в градчето Сан Стефано, днешен Йешилкьой, предградие на Истанбул, е подписан мирен договор между Русия и Османската империя.
През април 2014 г. бойци на „Боко Харам“ (чието име се превежда грубо като „Западното образование е грях“) отвлекли 276 нигерийски ученички от общежитията им в град Чибок, натоварили ги на камиони и се отправили към прикритието на гората Самбиса, превзета от джихадистката групировка.
Германия спешно се нуждае от квалифицирани работници. Недостигът на трудовия пазар в Германия стават все по-голям. Законът за квалифицираните имигранти като работна ръка влиза в сила от неделя.
Пак е време: тази събота, 29 февруари, е допълнителен ден, странност в календара, която се появява (почти) на всеки четири години.
Френска туристическа застрахователна компания определи топ десетте най-безопасни държави за пътуване през 2020 г., съобщи РИА Новости.
Има емблематични места на Хавайските острови, които идващите за първи път трябва да посетят задължително, но има и по-малко известни, които си заслужава да видите.
На 19 февруари 1882 г. е положен основният камък на храма „Свети Александър Невски“.
Гробница, открита под Форума в Рим, може да е мястото, на което е погребан основателят на града Ромул, пише Daily Mail.
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Страница 11
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах