сп. National Geographic - Юли 2020
National Geographic KIDS - Юли 2020

Иския - непознатата Италия

14.6.2019 г.

За да стигнете до италианското селце Сант Анджело, трябва да вземете ферибот от Неапол до вулканичния остров Иския, сгушен на няколко „вълни“ разстояние от остров Капри в сърцето на Тиренско море.

От китната столица Иския Порто имате един час пътуване с автобус през рибарски селца и лозя. След края на автомобилния път изкачването по стръмния хълм е пеша.

Селото с хиляда жители, разположено на южния склон на острова сред диви бугенвилии, с варосани къщи, яркобоядисани дървени врати и минерални извори би трябвало да е пълно с туристи, но изненадващо не е така. В Сант Анджело ще срещнете предимно местни жители и тук-таме италиански или немски туристи, които са се влюбили в мястото и идват всяка година.

Сант Анджело не е дестинация за масов туризъм. То е за онези, които биха оценили местната кухня, разходките из лозята и необичайните минерални извори. За да стигнете до най-добрия от тях, Каваскура, използван още в римски времена, трябва да повървите пеша сред вулканичните скали.

Дивата красота на мястото и топлината на местните хора правят Сант Анджело най-красивото италианско село. Тук всеки знае името ви.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах