сп. National Geographic - Септември 2020
National Geographic KIDS - Септември 2020
След една наистина трудна за туризма година, когато половината планета беше блокирана от ограничения за пътуване, които продължиха и след „отварянето“ ще може ли пандемията да промени положително сектора, въпреки трудностите?
Преди повече от две хилядолетия 27 египтяни били погребани в Сакара, древен град на мъртвите. Органите им били премахнати и телата им увити в ленено платно. След това жреците ги поставили в дървени ковчези, украсени с йероглифи.
В Индия си струва да видите не само Тадж Махал.
Световноизвестният Тадж Махал отвори отново след шест месеца.
На 22 септември 1908 г. в старата българска столица Велико Търново се състои „Тържественото провъзгласяване на Северна и Южна България в независимо Царство“.
Денят на Независимостта е един от най-уважаваните празници в националния календар. Той има своя химн, който е написан от капелмайстора Георги Шагунов веднага след нейното обявяване на 22 септември 1908 г.
Автор на текста и фотографиите е Вера Киркова – преподавател по История на португалския език и култура в СУ „Св. Климент Охридски“
Your shot се превърна в световна общност на фотографи и изследователи от всички краища света. Снимките, представени тук, са от Норвегия, Хавана, Хошимин и други далечни места.
Въглеродно датиране помага за разгадаването на един от най-важните моменти от историята на математиката.
Дрехата, известна като роклята от Таркан, е изключително рядка находка. Много малко от първите дрехи, които били изработвани от растителни влакна или животински, кожи са оцелели до днес, а текстилните материи, откривани по време на разкопки, са на не повече от 2000 години.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах