сп. National Geographic - Декември 2020
National Geographic KIDS - Декември 2020
Малко са местата по света, които могат да се мерят с разкоша на Версайския дворец. Разположен в предградията на Париж, бившият дом на френските крале предлага на посетителите възможност да минат по стъпките на кралските величия.
Приспивните песнички продължават да унасят бебетата до ден днешен. Наследяваме ги и ги предаваме нататък.
Американският речник „Мериам-Уебстър” избра думата „pandemic” (пандемия, пандемичен) за дума на 2020 г.
Различните култури са измислили различни начини за забавление в снега: от каране на ски и кънки, използване на снегоходки, кърлинг, бой със снежни топки и правене на ангелчета в снега до разходки из заснежените гори.
В Деня на благодарността осем фотографи на National Geographic споделят свои кадри, за които са благодарни на съдбата, че са успели да заснемат.


Разположена на кръстопът между Изтока и Запада, тази малка страна е като ковчеже пълно с исторически и природни съкровища.
Руските паркове са над стогодишни. Някои от тях са с толкова строг режим, че малцина някога са ги посещавали.
Откъде идва злополучната репутация на тази дата и как дори невярващите може да се повлияят от колективната трискайдекафобия - болезнения страх от числото 13.
Някои музеи ни пленяват още преди да сме влезли в тях. Всъщност екстериорът на културните пространства понякога е толкова притегателен, колкото и самите колекции.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах