сп. National Geographic - Януари 2021
National Geographic KIDS - Декември 2020
Изследване, проведено от Националния център по океанография на Обединеното кралство, провери пластовете от горните 200 м от океана по време на изследователска експедиция в Атлантическия океан.
Международният съюз за опазване на природата обяви, че суматранаските и борнейските орангутани са критично застрашени и са пред изчезване. На 19 август отбелязваме Световния ден на орангутана.
Усещането за парене и лютив вкус в някои сортове чушки е причинено от веществото капсаицин.
Има причина за огромния размер на тези морски бозайници и тя е различна от досегашните предположения на учените.
На 15 август в САЩ отбелязват национален ден на пчелата. Съвместно тези насекоми могат да постигнат невероятно ниво на съвършенство, особено предвид факта, че мозъците им са едва с размера на сусамово семе.
Заразното гъбично заболяване с Metarhizium brunneum може да унищожи мравуняка за 48 часа.
Собствениците на кучета знаят, че една кучешка година се равнява на седем човешки. Ново проучване обаче доказва, че съотношението 1 към седем не е вярно, тъй като кученцата растат много по-бързо от децата на същата възраст.
Има един райски остров в света, изпълнен с живот и световно признат като център на биологичното разнообразие, съобщава Би Би Си. Нова Гвинея – островът с най-богатото растително разнообразие от всеки остров в света, разкриват ботаниците.
През последните няколко години в малайзийския щат Сабах на остров Борнео все по-често биват откривани изключително високи дървета от вида Shorea faguetiana.
Докато човечеството търси алтернативи на антибиотиците и се опитва да създаде ваксина срещу нови инфекции, животните се защитават с природни средства.
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Страница 9
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах