сп. National Geographic - Юли 2020
National Geographic KIDS - Юли 2020
Учените представиха за първи път оценка на въздействието върху местната екосистема, която има бързо увеличаващата се популация на хипопотамите, развъждани от скандалноизвестния наркобарон Пабло Ескобар. Резултатите са публикувани в списание Ecology.
За сладките изкушения на живота е необходим един незаменим компонент – какаото. Заради климатичните промени и съпътстващото ги повишаване на температурите в глобален мащаб тази суровина може да стане рядкост, предупреждават експерти.
Каньо Кристалес, смятана за най-красивата река в света, се намира в северната част на Колумбия, в националния парк „Серания де ла Макарена“.
Въпреки популярността, конните надбягвания са опасен спорт както за коня така и за жокея. В САЩ през 2018 г. са починали 493 чистокръвни състезателни коня.
Заради забързания си начин на живот, все повече хората се отдалечават от природата. Още по-малко хора пък обръщат внимание на птиците, въпреки че и те живеят в големите градове.
Пожарът през нощта на 22-ри срещу 23-ти януари унищожава около 80% от растителността в Драгоманското блато. Предпоставките огънят да засегне толкова значителна територия, са вятърът и малкото количество вода. Водните нива са може би най-ниските от възстановяването на блатото през 1990-те години досега.
Избягайте от всепоглъщащия дигитален свят като посетите някое от тези места.
„Апокалиптична“ прашна буря, градушки и порои връхлетяха засегнатите от сушата райони на Австралия през уикенда, като гръмотевици и гигантска градушка удариха източното крайбрежие, докато екстремните метеорологични модели се сблъскаха в опустошената от огън държава-континент, пише АФП.
По градските улици може да видите изписани стени или цели изрисувани градове, но нищо не може да надмине уникалните образи на природата.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 8
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах