сп. National Geographic - Януари 2021
National Geographic KIDS - Декември 2020
Собственикът на акаунта @youdidnotsleepthere в инстаграм за перфектните (но понякога фалшиви) приключенски снимки.
Доскоро беше загадка защо перата на северноамериканския кълвач променят цвета си.
Ледените покривки на Гренландия и Антарктида, които съдържат толкова замръзнала вода, че при разтопяването й нивата на световните океани биха скочили с 65 метра, дават плод за размисъл за най-лошите сценарии на ООН за повишаване на морското равнище, съобщиха изследователи.
Експериментът на фотографа Инго Арнт с диво пчелно гнездо ни дава безпрецедентни изображения за начина, по който насекомите се защитават, топлят се и се охлаждат и общуват помежду си.
Хун Сотхаритх си спомня времената, когато отива в Тонле Сап, за да стане рибар. Това е в началото на 1990-те и гората в покрайнините на езерото била толкова гъста, че на него, бивш войник, му били нужни ден и половина да си проправи път до плаващото селище.
Един от най-страшните урагани в историята връхлетя граничният район между Луизиана и Тексас на крайбрежието на Мексиканския залив. „Непреодолимата буря“ и наводнения се случват на фона на ежедневните усилия на местните власти да овладеят пандемията от коронавирус.
В световния ден на кучето разгледайте тези емоционални, невинни изражения, които могат да разтопят и най-коравата душа…
Един от начините да оцелееш в дивата природата е да се скриеш. Виждате ли животните на тези снимки?
Един от начините да оцелееш в дивата природата е да се скриеш. Виждате ли животните на тези снимки?
Изследване, проведено от Националния център по океанография на Обединеното кралство, провери пластовете от горните 200 м от океана по време на изследователска експедиция в Атлантическия океан.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 8
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах