сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020
Има причина за огромния размер на тези морски бозайници и тя е различна от досегашните предположения на учените.
На 15 август в САЩ отбелязват национален ден на пчелата. Съвместно тези насекоми могат да постигнат невероятно ниво на съвършенство, особено предвид факта, че мозъците им са едва с размера на сусамово семе.
Заразното гъбично заболяване с Metarhizium brunneum може да унищожи мравуняка за 48 часа.
Собствениците на кучета знаят, че една кучешка година се равнява на седем човешки. Ново проучване обаче доказва, че съотношението 1 към седем не е вярно, тъй като кученцата растат много по-бързо от децата на същата възраст.
Има един райски остров в света, изпълнен с живот и световно признат като център на биологичното разнообразие, съобщава Би Би Си. Нова Гвинея – островът с най-богатото растително разнообразие от всеки остров в света, разкриват ботаниците.
През последните няколко години в малайзийския щат Сабах на остров Борнео все по-често биват откривани изключително високи дървета от вида Shorea faguetiana.
Докато човечеството търси алтернативи на антибиотиците и се опитва да създаде ваксина срещу нови инфекции, животните се защитават с природни средства.
Фосилите на отдавна изчезнали същества не са само за музеите. Днес те са в частните сбирки на богати колекционери, които се наслаждават на противоречивото си хоби.
Над 400 млн. души живеят в долината на Ганг, където големите реки Ганг, Ямуна и Гхагхара биват подхранвани от хималайските притоци
Японските макаци имат дълга история на развлекателни артисти и културни символи.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 5
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах