сп. National Geographic - Януари 2021
National Geographic KIDS - Декември 2020
Австралийски учени са открили масивен нов коралов риф, по-висок от много от най-високите сгради в света, съобщи океанският институт „Шмид“, цитиран о РИА Новости.
Емблематичната птица е символ на САЩ вече над 200 години.
Около 60 000 души бяха евакуирани от град близо до Лос Анджелис, Калифорния, след като горски пожар се разпространи бързо на повече от 3000 хектара, блокирайки пътищата и ранявайки сериозно двама пожарникари, съобщава „Дойче Веле“.
Невероятните полярни сияния - северно, Aurora Borealis, и южно, Aurora Australis - започват високо в земната атмосфера на височина от 96 до 400 километра, когато заредени частици от Слънцето попаднат в магнитното поле на Земята. Резултатът е цветно, танцуващо светлинно шоу.
Впечатляващи кадри от различни краища на света.
Всички снимки имат по над 1 милиона харесвания.

Има емблематични места на Хавайските острови, които идващите за първи път трябва да посетят задължително, но има и по-малко известни, които си заслужава да видите.
Невероятни снимки на най-мудните, но вероятно и най-непоколебимите животни в света.
В Международния ден на мигриращите птици ви припомняме този материал от брой юни, 2013 г. Той е насочен към това как да спрем избиването на пойни птици, мигриращи през Средиземноморието.
Ситуацията с пластмасовите микрочастици във водите на Черно море не се отличава от тази в Средиземно море и Балтийско море.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 5
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах