сп. National Geographic - Януари 2020
National Geographic KIDS - Декември 2019
През 2019 г. астрономическата зима в Северното полукълбо започва на 22 декември в 06:19 ч. българско време
Компанията Google ще помага на организациите за защита на животните да следят дивата природа, съобщава Бърд ин флайт.
Учените стават все по-загрижени за приноса си за изменението на климата, особено чрез пътуване по различни конференции.
Boswellia се срещат в региони със суров, сух климат, които са разкъсвани от конфликти бедност и продаването на смолата е често единствения източник на приходи за много от хората в тези райони, което води до прекомерно източване на дърветата.
Водолази продължават издирването на телата на жертвите на вулканичното изригване на новозеландския остров Уайт, предаде АФП.
Силно земетресение с магнитуд 6,8 удари южния филипински остров Минданао тази сутрин, съобщиха геолози, цитирани от АФП.
Въпреки че можете да намерите зелени и жълти ябълки в магазините, червените обикновено са най-търсени. Но, както изглежда, червените ябълки вероятно ще изчезнат от пазара скоро, а за това са виновни климатичните промени.
Гренландия губи леда си седем пъти по-бързо, отколкото през 90-те години, сочи оценка на международен екип от полярни учени, които са прегледали всички спътникови наблюдения за 26-годишен период.
Ново проучване, оглавено от Джорджия Мейсън, поведенчески биолог в Университета Гуелф, Канада, доказва, че хората, които могат да разчитат котешките изражения принадлежат към специален клан: този на „хората общуващи с котки“
Климатичните промени заплашват продоволствените доставки, ако екстремните метеорологични условия засегнат повече от един регион за производство на зърно наведнъж, предупредиха учени.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 4
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах