сп. National Geographic - Октомври 2019
National Geographic KIDS - Октомври 2019
Повече от половината от застрашените дървесни видове в Европа, включително конски кестен, са пред риск от изчезване, предупредиха природозащитници, обвинявайки инвазивните видове, масовата сеч и градоустройството за това.
Гигантски астероид се сблъсква със Земята преди 66 милиона години на територията на днешно Мексико. Сблъсъкът води до изчезването на динозаврите и засяга около 75 процента от живота на Земята.
Изследователи са открили скрит континент на Земята, но не става дума за Атлантида.
Известният биолог Е.О. Уилсън твърди, че хората трябва да превърнат половината от природата на Земята в защитени територии – амбициозен план, чиято цел е да забави масовото изчезване и да запази по-голямата част от биоразнообразието на планетата ни, в това число и хората.
Най-плиткото и най-солено езеро в Турция привлича все повече туристи с природните си красоти.
Има опасност до края на века най-големият ледник в Алпите (Алеч в Швейцария), да намалее значително в резултат на климатичните промени.
Днес в 10 ч. и 50 мин. настъпва есенното равноденствие и започва астрономическата есен.
Две силни земетресения удариха Албания вчера следобед, принуждавайки хората да излязат на улицата в няколко града и предизвиквайки спиране на тока в столицата и срутване на някои сгради в близко село.
Една от най-забележителните гледки в природата е тази на кацащ прилеп: точно преди да се приземи, за части от секундата бозайникът майсторски успява да се обърне с главата надолу.
Стартира отбелязването на Нощта на прилепите в цяла България.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 3
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах