сп. National Geographic - Февруари 2020
National Geographic KIDS - Февруари 2020
Ками Рита Шерпа познава Еверест по-добре от всеки друг. Той е изкачил най-високия връх в света 24 пъти – досега никой не е изкачвал върха повече пъти. На 15 и 21 май тази година той даже успява да качи върха два пъти в рамките на една седмица.
Световният ден за опазване на околната среда се провежда всяка година на 5 юни и е проява на Обединените нации за положителни действия, свързани с опазването на околната среда.
Туризмът с диви животни не е нещо ново, но социалните медии са го раздухали до огромни размери и са превърнали срещата с екзотични животни в задължително преживяване с много снимки.
Саргасово море – част от огромния водовъртеж, познат като Северноатлантическо кръгово течение, често е описвано като океанска пустиня – и би изглеждало като такава, ако не бяха плаващите островчета от саргасови водорасли.
Рогатите цикадки – дребни насекоми, никое не е по-дълго от 17 мм – живеят по дърветата и растенията по цял свят, като почти половината от около 3200-те описани вида обитават тропиците на Новия свят.
Учени изследват загадките на жестоките водни циклони
Най-малко десет души загинаха миналата седмица на Еверест. Планината отне повече животи за една седмица отколкото за цялата 2018 г.
Бившият доброволец във великобританската армия изкачва скоростно шест от най-високите върхове за един месец.
18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Страница 25
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах