сп. National Geographic - Септември 2019
National Geographic KIDS - Септември 2019
Шлемоносната птица носорог, една от 57-те вида птици носорог в Африка и Азия, се среща само в низинните гори на Бруней, Индонезия, Малайзия, Мианмар и Южен Тайланд.
Пластмасовите сламки се появяват неотдавна, но хората от векове са използвали кухи, цилиндрични пръчици, за да пият през тях.
Животът в пустинята Атакама се е приспособил да съществува в едни от най-сухите условия на Земята.
Япония е решила да се оттегли от Международната китоловна комисия(IWC), която забранява ловуването на китове за търговски цели от 1986 г.
Необходимо е освобождаването на допълнителни мечки в Пиренейските планини, делящи Франция и Испания, за да се гарантира оцеляването на новопоявилата се популация в региона, заяви активистката група, грижеща се за защитата на мечките.
Властите на островите Галапагос забраниха продажбата и употребата на фойерверки на територията на архипелага, за да защитят уникалната фауна, съобщава Би Би Си.
Британски изследовател прекосява Антарктида сам два дни след американеца Колин О‘Брейди.
Американски авантюрист стана първият човек, който завърши своето соло пътуване из Антарктида, без каквато и да е било помощ.
Индонезийските власти са пренасочили в четвъртък всички полети в района на вулкана Анак Кракатау, разположен в Зондския пролив между островите Ява и Суматра, поради изхвърлянето на пепел.
18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Страница 25
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах