сп. National Geographic - Юни 2020
National Geographic KIDS - Юни 2020
На 26 април 1986 г. в съветската Чернобилска атомна централа става най-голямата ядрена авария в историята на човечеството.
На 25 април се отбелязва Денят на пингвина. Фотографът Пол Никлин увековечава красотата на тези птици в серия забележителни фотографии.
Няколко делфина бяха забелязани да плуват близо до джамията Ортакьой – една от най-емблематичните туристически атракции на Истанбул, пише „Сабах”.
Един от най-популярните начини да бъде отбелязан Денят на Земята - 22 април - е да засадим дърво. Изглежда толкова просто, че лесно можем да забравим колко ценно е това.
Фотографът Джордж Стайнмец прекарва години работа с параглайдер и дрон, за да заснеме тези невероятни гледки на Земята.
Данте Фенолио е автор на книгата „Живот в мрака“, в която представя малки, странни същества, обитаващи места далеч от слънчевите лъчи. Той е успял да снима твари, които живеят навсякъде: от дълбоки морски води до подземни мрежи на термити.
Природозащитниците в Бразилия пуснаха кадри на бебе южноамерикански тапир – първото, видяно в горите на Рио де Жанейро от повече от 100 години, съобщава Евронюз.
В много държави по света 14 април се отбелязва като Ден на делфините. Целта на инициативата е да привлече вниманието към едни от най-интелигентните същества на нашата планета.
Животинските видове, които наистина учат малките си, а не разчитат на социалното „обучение“, се броят на пръстите на ръцете ни.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 2
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах