сп. National Geographic - Февруари 2020
National Geographic KIDS - Февруари 2020
Службата за националните паркове има над стогодишнина история – разгледайте владенията й.
От пингвини-разбойници до шантави катерици – разгледайте най-хумористичните снимки на животни за 2018 г., направени за един конкурс с кауза.
Амбициозен план да бъде върнато дивото великолепие на тревистите равнини в централна Монтана се сблъсква с ожесточената съпротива на настоящето.
Всяка година на 2 февруари се отбелязва Световният ден на влажните зони.
Учените представиха за първи път оценка на въздействието върху местната екосистема, която има бързо увеличаващата се популация на хипопотамите, развъждани от скандалноизвестния наркобарон Пабло Ескобар. Резултатите са публикувани в списание Ecology.
За сладките изкушения на живота е необходим един незаменим компонент – какаото. Заради климатичните промени и съпътстващото ги повишаване на температурите в глобален мащаб тази суровина може да стане рядкост, предупреждават експерти.
Каньо Кристалес, смятана за най-красивата река в света, се намира в северната част на Колумбия, в националния парк „Серания де ла Макарена“.
Въпреки популярността, конните надбягвания са опасен спорт както за коня така и за жокея. В САЩ през 2018 г. са починали 493 чистокръвни състезателни коня.
Заради забързания си начин на живот, все повече хората се отдалечават от природата. Още по-малко хора пък обръщат внимание на птиците, въпреки че и те живеят в големите градове.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 2
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах