сп. National Geographic - Септември 2019
National Geographic KIDS - Септември 2019
На 1 април отбелязваме Mеждународния ден на птиците. Решението за обявяването му за специална дата е прието на 6 декември 1906 г. по силата на Конвенцията за защита на редките птици. Научете повече за тях от галерията.
Да вървиш по вода
Часът на Земята е най-голямата природозащитна инициатива в света. Мотото й тази година е: „Свържи се с природата“
Нов рекорд за спелеологията на национално и международно ниво е поставен благодарение на участието на български пещерняци, част от международна експедиция
Съвместно пчелите могат да постигнат невероятно ниво на съвършенство, особено предвид факта, че мозъците им са едва с размера на сусамово семе.
Броени дни ни делят от третото издание на Outdoor & White Water Fest, откриващ рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле.
Връх Еверест е най-високият в света и затова е и най-популярната дестинация за екстремни спортисти и приключенци. Над 4 800 души вече са покорили високия 8 848 метра връх. Около 300 човека са загинали в опит да изкачат върха.
Докато по-голямата част от света наблюдава бързо топящия се полярен лед с нарастваща тревога и пряко обвинява за това твърдите горива, Русия и партньорите й във Франция и Китай съзират възможност за печалба.
Според Геологическата топографска служба на САЩ един вулкан е „супервулкан“ ако е имал поне едно изригване при което е изхвърлил над 240 кубични мили материал – малко повече от два пъти обема на Езерото Ерие.
Силните урагани в тропическите ширини на Атлантика не само нанасят огромни икономически щети, но и изключително негативно влияят на състоянието на горите на островите в Карибско море и крайбрежието на Америка.
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Страница 17
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах