сп. National Geographic - Август 2020
National Geographic KIDS - Август 2020
България е предпочитано място за зимуване на редица водолюбиви птици. Само в района на Свищовско-Беленската низина зимуват близо 75 хиляди големи белочели гъски.
Можем ли едновременно и да нахраним 10 млрд. души през 2050 г., и да опазим околната среда? Група учени от 16 страни казват „да“.
Плъзналите горски пожари в Австралия вече са толкова мащабни, че създават собствен метеорологичен феномен - големи буреносни облаци.
Пожарите в Австралия могат да продължат още месеци наред, казва австралийският премиер Скот Морисън в интервю за ВВС. Най-малко 24 души са загинали от началото на пожарите, които избухнаха още през септември.
Жители на Катар, Бахрейн, емирството на Абу Даби в ОАЕ, югоизточна Саудитска Арабия и Оман за първи път от век и половина наблюдаваха почти пълно слънчево затъмнение, следващото подобно затъмнение може да бъде видяно в региона едва след сто години, съобщава РИА Новости.
Това е е най-късият ден в годината, но началото на зимата бележи и началото на приближаването на слънцето към дългите топли дни на лятото.
През 2019 г. астрономическата зима в Северното полукълбо започва на 22 декември в 06:19 ч. българско време
Компанията Google ще помага на организациите за защита на животните да следят дивата природа, съобщава Бърд ин флайт.
Учените стават все по-загрижени за приноса си за изменението на климата, особено чрез пътуване по различни конференции.
6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Страница 13
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах