сп. National Geographic - Януари 2020
National Geographic KIDS - Декември 2019
Ако искате да се насладите на невероятните алпийски гледки, но да си спестите трудното изкачване има и друг начин да стигнете до върха.
Този облак е заснет от Маргарит Дерменджиев край Созопол. Той е от вида volutus – дълга, хоризонтална и отцепена облачна маса с форма на тръба, често въртейки се бавно около хоризонтална ос.
Горските пожари, бушуващи в Индонезия, сринаха нивата на качеството на въздуха в Югоизточна Азия, и създават емисии, които влошават глобалното затопляне.
Повече от половината от застрашените дървесни видове в Европа, включително конски кестен, са пред риск от изчезване, предупредиха природозащитници, обвинявайки инвазивните видове, масовата сеч и градоустройството за това.
Гигантски астероид се сблъсква със Земята преди 66 милиона години на територията на днешно Мексико. Сблъсъкът води до изчезването на динозаврите и засяга около 75 процента от живота на Земята.
Изследователи са открили скрит континент на Земята, но не става дума за Атлантида.
Известният биолог Е.О. Уилсън твърди, че хората трябва да превърнат половината от природата на Земята в защитени територии – амбициозен план, чиято цел е да забави масовото изчезване и да запази по-голямата част от биоразнообразието на планетата ни, в това число и хората.
Най-плиткото и най-солено езеро в Турция привлича все повече туристи с природните си красоти.
Има опасност до края на века най-големият ледник в Алпите (Алеч в Швейцария), да намалее значително в резултат на климатичните промени.
Днес в 10 ч. и 50 мин. настъпва есенното равноденствие и започва астрономическата есен.
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Страница 11
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах