сп. National Geographic - Януари 2021
National Geographic KIDS - Декември 2020
Фосилите на отдавна изчезнали същества не са само за музеите. Днес те са в частните сбирки на богати колекционери, които се наслаждават на противоречивото си хоби.
Над 400 млн. души живеят в долината на Ганг, където големите реки Ганг, Ямуна и Гхагхара биват подхранвани от хималайските притоци
Японските макаци имат дълга история на развлекателни артисти и културни символи.
В Калифорния отново бушуват пожари. Евакуирани са над 7000 души.
Американски учени установиха, че ледниковия период преди 13 000 години, поради който са изчезнали мамутите, е възникнал не заради падането на метеорит, а заради цяла поредица от вулканични изригвания. Резултатите от изследването са публикувани в списание Science Advances.
Ново проучване сочи, че вирусите от коронавирусната линия, отговорна за COVID-19, циркулират в прилепите от десетилетия, много преди вирусът да започне да заразява хората.
Дълбоката 240 метра подводната пещера Матка Врело се намира в Македония и е открита през лятото на 2017 г. от световноизвестния пещерен водолаз Кшищоф Старнавски.
И това лято горските пожари не се разминаха на много страни. Ето една равносметката на АФП за огнените стихии по света от началото на века.
В Световния ден на тигрите фотографът и природозащитник Стив Уинтър призовава да запазим големите котки за бъдещите поколения.

Акулите по света са вече в сериозна беда, предимно поради прекомерен риболов, но ново проучване доказва, че ситуацията е по-тежка отколкото се смяташе досега.
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Страница 10
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах