сп. National Geographic - Април 2020
National Geographic KIDS - Април 2020
Зоонози, болестите, които преминават от животни към хора, убиват милиони души всяка година. Откъде идват и как можем да ги избегнем?
Историята на един смъртоносен вирус в природата и сред хората
Тигър в зоопарка в Бронкс в Ню Йорк Сити има положителен тест за вируса, причиняващ COVID-19.
Всеки ден десетки изумителни разказвачи открехват врата към своя свят чрез снимките си. Тук редакторите са подбрали 12 специални кадъра, които се надяваме да ви вдъхновят.
Поради ограниченията за излизане навън, сега в много райони на света случаите на зараза са по-скоро в жилищата, а не на улицата – това обяви в Женева координаторът по спешна помощ на Световната здравна организация Майкъл Райън.
Докато човешките същества по света променят ежедневното си поведение, за да се опитат да забавят разпространението на новия коронавирус, нашето отсъствие причинява верижен ефект върху градската екосистема.
В цял свят тестовете за коронавируса са недостатъчни, а създаването на ваксина ще отнеме още много време. Във Великобритания сега залагат на необичаен метод, който да улесни установяването на заразата у хората.
Бил Гейтс обяви, че неговата фондация изгражда няколко фабрики за създаването на седем различни ваксини срещу коронавируса. Според него фондацията му ще реагира по-бързо, отколкото правителството на САЩ.
Вижте още статии по категории
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах