сп. National Geographic - Октомври 2017
National Geographic KIDS - Октомври 2017
Добивът на нефт в Арктическото национално убежище за диви животни, намиращо се в североизточната част на Аляска, е спорен въпрос от десетилетия. Ще бъде ли разрешен?
Падането на части от още един неизгорял изцяло в земната атмосфера съветски разузнавателен спътник се очаква на 23 октомври, уточни американска онлайн служба за следене на космически полети.
Петима души загинаха, а 85 са ранени в резултат на тайфуна „Лан”, който засегна Япония.
За бозайник, различен от човека, използването на предмет като част от ухажването е нещо почти нечувано досега – затова новото откритие е толкова сензационно.

Мръсен въздух в Индия и Китай, замърсена вода в Субсахарска Африка, токсични мини и комбинати в Южна Америка – замърсяването по света е причина за 9 млн. смъртни случая годишно, или един от всеки шест.
Китайски астрономи от държавната обсерватория заявиха, че границите на Млечния път са с 26 процента по-широки, отколкото се приемаше досега, съобщи китайската академия на науките.
Органично съчетавайки минало и съвремие, „Книга за Китай“ разкрива както хилядолетната история, религия, култура и изкуство на страната, така и политическите превратности и скоростната индустриализация, белязали новото й време.
От полунощ до зори през следващите дни при ясно небе ще можете да наблюдавате пика на метеорния дъжд на Орионидите.
Вижте още статии по категории
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах