Април 2010 Април 2010

ЧЕТЕТЕ
В БРОЯ
Февруари 2016 Февруари 2016

БРОЙ 1
 
ТЕМИ
ГАЛЕРИИ
МУЛТИМЕДИЯ
рейтинг:     

Земята на прицел

Статията Галерия Още по темата Мултимедия

от Ричард Стоун; снимки: Стивън Алварес
Към нас може би се е устремил астероид убиец.
Коментари
Борислав - 25/08/2010
dani231 извънземни има...живи организми които се намират извън земята...интересното е дали има извънземни с разум :)

Илия Илиев - 02/05/2010
Това твърдение си сценарий за холивудски филми (Каквито има,вече не един..),в околоземна орбита и два астероида,които са прихванати от земната гравитация и се движат в елепсовидни орбити (астероида "Ерос")
- така ,че несериозните твъдения по сценария на филма "Армагедон" невпечатляват!
В историята на планетата е имало сблъск с метеорити (Тунгуския метеорит,които е оставил 6км кратер),а това дали динозаврите са изчезнали от друг сблъск на космическо тяло с планетата ни е под въпрос,по-скоро причините биха моглида са комплексни(като сблъсък с гигантски метеорит следствие на което да са се образували глобални промени в замния климат).
Самите динозаври не са изчезнали напълно,знаем ,че влечугите и птиците са техни далечни родственици.

RonyP23 - 29/04/2010
Учените предполагат, но нищо не е сигурно. Все пак в космоса всяка секунда става нещо различно.

Светослав - 06/03/2010
Аз мисля, че сблъсъка с този астероид е възможно най-минимален. Все пак Юпитер отклонява таз катастрофа доста дълго време и честно казано не ми се вярва, че в скорошните десетилетия ще има сблъсък. А и гравитацията на Юпитер е достатъчно силна за да не позволи оформянето на по-големи обекти от Луната. Вярно е, сблъсъкът е неизбежен, но едва ли ще е през 2036 г.

Илия Илиев - 21/12/2009
Научните спекулаций около "Апокалипсис 2012 година" стават все по-осезаеми.Изписаха се редица научни трудове и се съдадоха множество филми с една единствена цел- "Паника!!!"!
Вероятността да се получи сблъсък между планетата на която живеем и Комета е много малка,а астероидете са с много малка маса и "катастрофа" подобна на "тунгуския метеорит" е математически "ништожно малка".
В края на 19век и началото на 20 век е имало също такива "учени" и религиозни групи,които са очаквали "второто пиршествие",за повече подробности прочетете трудовете на Хелън Уайт.
С население около 7 000 000 000 през 2010г.,планетата земя има ресурси за изхранването и живот на двойно повече население от горе посочената цифра- проблема е единствено в Екологочните катастрофи и регионалните военни конфликти.
След конференцията в "Копенхаген",на Г-20 с проблемите свързани с климата,остават въпросите за повишаването на нивото на "световния океан" следствие на "глобалното затопляне" и увеличване на средните температури следно от +3С годишно.


Илия М.Илиев - 29/11/2009
Темата е много "експлоатирана" от холивудските студия за филми -"Армагедон" и др. Преди време о.з.полковник издаде книга в страната на същата тема.
Ще се повтори ли "кошмарът" на тунгуския метеорит през 21-то хилядолетие?
След излезлите в пресата изявления,че българските учени от Б.А.Н. общували с извънземни,няма да е учудващ факта и за подобни на гореизброените "новини".

CHIta - 22/11/2009
Ей Kostadin!Изкам да те питам информиран ли си за точната траектория на астероида?Гравитацията на Юпитер може да е по-силна, но представи си, че астероида минава между Луната и Земята.Какво ще стане тогава?
А пък и има още много възможности, които са далеч от Юпитер.

kostadin - 21/11/2009
Добар вечер драги представители на наука искам да дам една можеби полезна информация по този въпрос.Знаете ли колко е бил голям астероида на теория който е избил динозаврите-10 км диаметър това парче скала е унищожило 75% от живота на земята преставете си че изведнъш астероид с диаметър 1.5 км падне в София.Цяла западна Европа ще е в пламаци а радияцията ще достигне дори и САЩ.Но аз мога да ви успокоя знаете ли колко е голяма Юпитер-286 пъти колкото Земята нейната гравитация превлича повечето обекти без своя орбита и те се исипват на Юпитер като огромни огнени топки носищи миризма на сяра и др.химични вещества.Тя превлича повечето комети и метеориди но можеби 60% до близо 45-55 години ще не е одарил астероид но за това са НАСА да усигоряват световна сигорнос на 6 милиярда дъши и трилярдите растения и животни,благодаря че ме четете като една книга ако имате още въпроси за края на света пишете на скайп-carnotavur-......

CHIta - 20/11/2009
Ако наистина този астеорид през няколко години минава все по близо до Земята то той все някога ще се удари в нея.Ако той не промени своята траектория тогава ше бъдат приложени крайни мерки и въпреки това пораженията ще бъдат огромни.Аз съм само на 13 и се надявам до 2036г.
да бъде измислена някаква алтернатива за отклонаване или унищожаване на идващия астроид.До тогава технологиите сигурно ще са се развили много и все нещо ще се измисли.Ако ли не - очаква ни голямо бетствие!

dani231 - 18/11/2009
Според мен е невъзмойно да се избегне втори зблъсък със земята това ще стане все някога неизбежно е някога когато никои не очаква всичко изведнъж ще свърши.И според мен е по добре първо да ни пребиат извън земни от колкото да има втори армагедон на земята.Според някои извънземните ще ни погубят според други обратното ПОМИСЛЕТЕ СИ И МИ ОТГОВОРЕТЕ ВЪЗМОЙНО ЛИ В ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА ВСИЧКИ ТЕЗИ ГАЛАКТИКИ НИЕ ДА СМЕ ЕДИНСТЖЕНИТЕ ЖИВИ ОРГАНИЗМИ ПРОСТО Е НЕ ВЪЗМОЖНО

1 2 3 4 5 6 »
Добави коментар
Полетата, отбелязани с *, са задължителни.
Ако желаете да участвате в конкурса за най-добър коментар, моля впишете и e-mail адреса си и трите си имена.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Най-интересните коментари ще бъдат публикувани на страниците на списанието.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Назад Нагоре  
Уеб дизайн и изработка на интернет сайт от Студио ИТТИ - Уеб базирани решения
©2016 National Geographic Society. Всички права запазени.
National Geographic България