сп. National Geographic - Февруари 2017
National Geographic KIDS - Февруари 2017
От появата на Хомо сапиенс до ерата на интернет Да побереш световната история в около 400 страници е амбициозно начинание – то изисква дълбочина на познанията и верен подход.
Индия е страна, която не подлежи на обобщения. Необятна вселена, където прастари богове крачат редом със софтуерни визионери от бъдещето, а внушителни дворци преливат в кални гета.
Райнхолд Меснер е един от най-великите планинари в човешката история. Той разширява границите на възможното за цяло поколение катерачи. В тази откровена автобиография Меснер ни изкачва по върховете на забележителния си живот на катерач. Пионер в много от начинанията си, Меснер разкрива влиянията и събитията, които са го оформили като личност и като катерач, включително и трагичната смърт на брат му през 1970 г. на деветия по височина връх на земята - Нанга Парбат.
В земите на лъвовете, сред отворените ширини и тропота на копита в сърцето на митичния Черен континент се спотайва невероятна природа, която векове наред е примамвала любопитството на пътешественици, изследователи, ловци и туристи.
Библията, освен морален кодекс, е и невероятен географски и исторически разказ, в който се преплитат личности, места и събития. „История на Библейския свят“ на National Geographic е внушителна и достоверна панорама на древността.
От конската опашка на прабългарите през Спасителя на Европа Хан Тервел, воина цар Самуил и държавника цар Калоян; от трагичната участ на цар Иван Шишман и проблясъка на надежда при крал Владислав Варненчик през възродената българска държава при княз Александър Батенберг та чак до заглъхването на оръдията в края на Голямата война. 9 емблематични очерка, публикувани през годините на страниците на списание National Geographic България.
Луксозното колекционерско издание е посветено на 10-годишния юбилей на списание National Geographic България, но разказва за хилядолетните богатства на нашата родина.
От праисторията до наши дни.

Луксозно издание с твърди корици
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах