сп. National Geographic - Юни 2019
National Geographic KIDS - Юни 2019

Септември 2015

1.9.2015 г.

Оцелоти под прикритие в септемврийския брой на сп. National Geographic KIDS

Върховни кучета

В края на XIX или началото на ХХ в. хората в източните части на САЩ почти били изтребили вълците чрез лов, капани и изсичане на горите, които обитавали. Самотни и изолирани, малкото останали вълци се чифтосали с койоти и така се появила първата кръстоска между вълк и койот. Този „нов“ представител на семейството на койотите съчетава ума на койота с мускулите на вълка. От NG KIDS ще научиш за новите изследвания, които разкриват тайната на успеха на койотите.

 

Спасителна акция „Шимпанзе“

Уплашеното шимпанзе истерично пищи, докато някой го грабва от земята и го пъхва в платнена торба. Бракониери са убили майката на малката мъжка човекоподобна маймуна и сега я отвличат от нейния естествен дом – гората в африканската държава Република Конго. NG KIDS ще ти разкаже как доброволци помагат на осиротялото маймунче да си намери ново семейство.

 

30 любопитни факта за екологията

Знаеш ли, че има кучета, които са обучени да надушват замърсители в реките, за да могат да бъдат почистени? А известно ли ти е, че преди да се скъса, 1 торба за многократна употреба може да спести употребата на 600 полиетиленови торбички? Виж още интересни факти в рубриката на NG KIDS „30 любопитни факта“.

 

Опровергани митове за животни

Наистина ли петлите кукуригат само призори? Ами мишките дали обичат сирене най-много от всичко? А какво да кажем за ужасното твърдение, че щипалките влизат в ушите на хората?! Не. Нито едно от тези смахнати твърдения не е истина! Но мнозина вярват в старите суеверия. NG KIDS ти разкрива вероятните причини за тези заблуди и обяснява защо не са верни.

 

Внимание! Горски пожари!

За да укротиш горски пожар, се искат доста умения. Една грешка е достатъчна, за да запрати огнебореца в огъня. Горските пожари могат да се движат с над 20 км/ч – по-бързо от повечето бегачи – и опустошават всичко по пътя си. Затова горските огнеборци непрекъснато търсят по-добри начини за борба с огъня. NG KIDS ще те запознае с пет от най-новите и високотехнологични методи, които огнеборците използват.

 

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на септемврийския брой на National Geographic KIDS.

 

 

Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, които организираме за вашите деца.

 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах