сп. National Geographic - Декември 2019
National Geographic KIDS - Декември 2019

Август 2015

1.8.2015 г.

Оцелоти под прикритие в извънредния брой (август) на сп. National Geographic KIDS

Потайните оцелоти

Оцелотите са често срещани в Мексико, Централна и Южна Америка, но само малцина живеят в Тексас. Някога тези диви котки – около два пъти по-големи от домашните – били ловувани заради красивите си петнисти кожи. Сега обаче ги грози друга опасност – настъплението на хората в териториите им. В Тексас броят им е намалял драстично. От NG KIDS ще научиш как, благодарение на усилията на изследователите и някои загрижени за природата фермери, тези срамежливи и красиви животни може би ще се завърнат в Тексас.


Лъвица се грижи за павианче

В резервата „Селинда“ в Ботсвана, Африка, е ранна утрин. Стадо мечи павиани спират да поиграят в тревистата равнина, но внезапно започват да пищят. Врявата привлича вниманието на намиращите се наблизо фотографи, които стават свидетели на една от най-невероятните срещи между лъв и павиан. NG KIDS ще ти разкаже как една лъвица спасила живота на малък беззащитен павиан.


30 любопитни факта за джунглите

Знаеш ли, че Племето короуай в Нова Гвинея живее в къщи по дърветата на до 45 м над земята? А известно ли ти е, че джунглите заемат само около 6% от повърхността на сушата на Земята, но там живеят близо половината от всички видове растения и животни? Виж още малко известни факти в рубриката на NG KIDS „30 любопитни факта“.Изгубеният град край Ангкор Ват

Насред гъстата джунгла на Камбоджа се издига величествен средновековен храм. Наречена Ангкор Ват, близо 900-годишната сграда била построена в столицата на Кхмерската империя – могъща цивилизация в Югоизточна Азия. Днес над 2 млн. туристи идват тук всяка година. Доскоро обаче малцина знаели, че в гората зад храма се крие още нещо – изгубен град.

NG KIDS ще ти разкаже за скрития в джунглата град Махендрапарвата.


Как от пудел се става... жираф!


Знаеш ли, че има състезание, в което участниците превръщат кучета в произведения на изкуството? Нарича се „Творческо фризьорство“! Фризьорите имат само два часа и половина, за да създадат своите шедьоври. Най-често предпочитат бели пудели, тъй като техните гъсти, пухкави козини се боядисват и сресват по-добре от тези на други породи. В NG KIDS ще прочетеш и ще видиш как майсторите фризьори превръщат козината в изкуство.
И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на извънредния брой на National Geographic KIDS.

Внимание: броят не влиза в абонамента за 2015 г.


Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, които организираме за вашите деца.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах