сп. National Geographic - Април 2019
National Geographic KIDS - Април 2019

Юли 2015

1.7.2015 г.

Дивите игри на животните в юлския брой на сп. National Geographic KIDS

Спасителна акция „Бобър


Бобърчето яростно гребе с лапи в опит да се измъкне от придошлата река, която го отнася. По време на буря силното течение го измъкнало от бърлогата му край една река и сега животното е на километри от своите родители. С последни сили бобърчето се бори да остане на повърхността. Най-сетне течението се успокоява и то изплува до брега. Едва успява да се измъкне на сушата и се свива, уплашено и изтощено. NG KIDS ще ти разкаже как животно, попаднало в беда, получава помощ от добри хора.


Удивителни факти за растенията

Знаеш ли, че кората на един вид евкалиптово дърво е с цветовете на дъгата? А известно ли ти е, че питата на обикновения слънчоглед се състои от до 4000 миниатюрни цветчета? Виж още смайващи факти в рубриката на NG KIDS „Влез бързо в час“.


Котарак обирджия


Ловкият крадец прониква в съседските къщи нощем и търси плячка. Щом жълто-зелените му очи зърнат нещо, което харесва, той го грабва и изчезва по същия път – през вратичката за кучето. Кой е този разбойник? Котаракът Норис, разбира се. Рубриката „Удивителни животни“ в NG KIDS ти представя три забавни и поучителни истории за животни, които живеят близо до хората.Дивите игри на животните


Дали животните играят и в дивата природа? И ако е така, как и защо го правят? Това е по-трудно да се установи, защото трябва да ги наблюдаваш часове наред, преди те да се отпуснат достатъчно и да се разиграят. Когато обаче това се случи, тяхната изобретателност е смайваща. В NG KIDS ще прочетеш няколко истински истории за животни, които се забавляват.Катастрофирала мумия


Тутанкамон станал египетски фараон през 1332 г. пр.Хр., когато бил на 9 години. Управлявал страната във време на конфликти, когато Египет воювал със съседното царство Нубия. Само десет години след като се възкачил на трона, младият владетел починал. През 1922 г. изследователи открили гробницата му под египетската пустиня. Въпреки че откритите стенописи и релефи разказват за събития от живота му, историята на неговата смърт така и не била записана. NG KIDS ти представя новата теория за загадъчната смърт на младия фараон.


И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на юнския брой на National Geographic KIDS.Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, които организираме за вашите деца.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах