сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018

Юни 2015

1.6.2015 г.

Спасяването на морската костенуркав юнския брой на сп. National Geographic KIDS

 Спасителна акция „Морска костенурка


Изгубена и премръзнала морска костенурка карета едва помръдва перки в ледената вода. Последно загребване с предните крайници и застива неподвижна. Безжизнено се носи на повърхността и съдбата й зависи от посоката на вятъра. Ако я отнесе навътре в морето, няма да оцелее. За щастие вятърът я изтласква към сушата и я изхвърля на плажа. Без капчица енергия, влечугото лежи неподвижно на пясъка. NG KIDS ще ти разкаже как измръзналата костенурка получила помощ от състрадателни хора


Вкусни факти за сладоледа

Знаеш ли, че през живота си една дойна крава може да даде достатъчно мляко за 34 000 литра сладолед? А известно ли ти е, че основна съставка на сладоледа е въздухът, от който лакомството става по-меко? Виж още смайващи факти в рубриката на NG KIDS „Влез бързо в час“.


Джаджи за шпиони!Добрият шпионин има нужда от хитрост, прикритие и страхотно оборудване. Години наред тайните агенти използвали неуловими джаджи, за да подслушват и да предават информация, без да бъдат разкрити. NG KIDS ти представя 5 вече разсекретени машинки, измислени с цел „невъзможната мисия“ да стане „мисия – изпълнена“.


Горещо място


Странна купчина пушещи фонтани изригват вода и цветове насред голия пейзаж. Може да ти се стори като място на друга планета, но фантастичният гейзер Флай всъщност блика от пустинята Невада. Могилките са високи по 3,5 м и изхвърлят вряла вода на 1,5 м. На пръв поглед гейзерът Флай изглежда като чудо на природата, но не е напълно естествен. NG KIDS ще ти разкаже как се е появил този гейзер, който технически погледнато, дори не е гейзер, а случайност.


Тест за родители


Знаеш ли кой е най-високият водопад на Земята? А известно ли ти е как се нарича страхът от смеха? Още по-любопитно е дали мама и татко знаят отговорите на въпросите, които NG KIDS е подбрал за тях. Ако твоите родители не могат да отговорят на тези въпроси, може би не ти, а те трябва да ходят на училище!


И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на юнския брой на National Geographic KIDS.Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, които организираме за вашите деца.


Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах