сп. National Geographic - Септември 2019
National Geographic KIDS - Септември 2019

Август 2013

1.8.2013 г.

Извънреден летен брой на National Geographic KIDS август

 Пет умни играчки

Съвременните супер играчки са пълни с най-нови технологии и са напълно реалистични – от пълзящи роботи насекоми до плюшено пони, което се движи като живо. Създателите на играчки съчетават научните постижения и вдъхновението от истинския живот. В резултат се получават страхотни джунджурии – мечта за всяко дете. В KIDS ще прочетеш за науката,

скрита в 5 от най-желаните играчки.

 

Порцеланов дракон

В много азиатски страни, където честват лунната нова година, има традиция да се издига гигантска статуя от порцеланови съдове. В китайския град Янджоу направили огромен дракон от повече от 2800 чинии, купи, лъжици и чаши, прикрепени към метална рамка с дължината на син кит. Виж още странни крайпътни атракции от цял свят в извънредния брой на KIDS.

 

Любопитни факти за Нова Зеландия

Маорите – първите хора, заселили Нова Зеландия – по традиция се поздравяват, като си допират носовете. На всеки жител на страната се падат по 7 овце. Един вид гигантски земен червей в Нова Зеландия достига дължина над 1,20 м. Виж още любопитни факти за тази далечна островна страна в извънредния летен брой на KIDS.

 

Влез бързо в час

Знаеш ли, че морските кончета могат да гледат в две посоки едновременно? А известно ли ти е, че слонът може да подуши въздуха, като вдигне хобота си като перископ на подводница? Виж още смайващи факти в рубриката „Влез бързо в час“.

 

Удивителни животни

Кравата Луна се отличава от стадото. След месеци упражнения и много лакомства рогатото животно се научило да прескача препятствия. Сега Луна обича да се перчи с конските си номера и дори реагира на команди като „върви“, „спри“ и „в галоп“. Виж още забавни истории в рубриката „Удивителни животни“.

 

Бонус: плакат на ягуар

 

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на августовския брой наNational Geographic KIDS.

 

Родители, посетете страницата на KIDS във Facebook, за да научите предстоящите събития, които организираме за вашите деца.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах