сп. National Geographic - Април 2019
National Geographic KIDS - Април 2019

Юни 2012

1.6.2012 г.

Невероятни истории от царството на животнитев новия брой на National Geographic KIDS

 Смайващи факти

Едно конче в американския щат Мисури е толкова, толкова дребно, че спи в кучешка колиба. А пък във Финландия се провежда състезание за хвърляне на... мобилни телефони! Научи още смайващи факти от страниците на KIDS.

Слон носи дъждобран

Обикновено слончетата разчитат на своите огромни роднини, които ги топлят и крият от дъжда при лошо време. Обаче слончето Шукуру е сираче. Неговите гледачи знаели, че без своето семейство той ще настине на дъжда. Затова му направили дъждобран. Остава само да му намерят подходящ номер губени ботуши.

Спасителна акция „Зайче"

Горски пожар все повече се приближава към гнездото на новородени зайчета. Те са много малки, за да избягат, и безпомощно чакат майка си. Но тя може би е загинала в пожара. KIDS ще ти разкаже как пожарникар и ветеринарна лекарка спасили зайчетата и се грижили за тях, докато пораснат и се завърнат в гората.

Дива отрова

Те хапят. Те жилят. Те плюят. Те убиват. Виж как и за какво някои животни използват отровата. Усойница, скорпион, хищен гущер комодски варан, жаба листолаз, дебело лори, риба лъв... От красиви риби, през жилещи насекоми до някои бозайници - списъкът на отровните създания няма край.

 

Подарък: Плакат на новия филм „Магаскар 3"

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на юнския брой на National Geographic KIDS.

 

English for Kids. Подбрана част от текстовете в списанието са оставени в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Преводът на фразите на български език е поместен на страница 35 в списанието.Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах