сп. National Geographic - Февруари 2019
National Geographic KIDS - Февруари 2019

Март 2012

1.3.2012 г.

Сплотеното семейство на вълцитев новия брой на National Geographic KIDS

 

Живот в глутницата

Също като в човешкото семейство, вълците в глутницата си помагат, играят, карат се и си приказват. За да разбереш наистина живота във вълчото семейство, първо трябва да научиш къде е твоето място - както и малко вълчи език. Вълците разговарят помежду си, като вият, лаят, скимтят, ръмжат и заемат различни пози. KIDS ще ти разкрие значението на много от тях.

Куче кара тротинетка!

Стига вече с това ходене! Когато иска да се поразходи, кучето Норман вече използва транспорт. Още като малко пале започнал да кара семейната тротинетка. Като обляга предни лапи на кормилото, кучето стъпва с един заден крак на дъската и се засилва с другия. Само че Норман може и да смени возилото в скоро време - учи се да кара колело! KIDS ще ти разкаже и други забавни истории за удивителни животни.

Спасителна акция „Лисичета"

Четири лисичета са изкарали цяла седмица без храна при почти минусови температури, след като майка им умряла. KIDS ще ти разкаже как с помощта на хората малките лисичета се възстановили, намерили си нов грижовен родител и се върнали в техния естествен дом - дивата природа.

Оцеляла от лавина

Един по един тримата скиори предпазливо се придвижвали надолу по заснежения планински склон. Изследователката на лавини Джанет Келъм се движела последна. Когато стигнала средата на склона, тя разбрала, че натрупаният сняг е много по-опасен, отколкото изглеждало. KIDS ще ти разкаже как била спасена Джанет и кои са правилата за безопасност в зимната планина.

Загадката на древното съкровище

В нивата на един фермер в Англия било намерено голямо имане от злато и сребро - 3500 златни и сребърни предмета, заровени преди поне 1300 години. Археолозите открили дръжки от мечове, късове от шлемове и украси за щитове. Някои били обсипани със скъпоценни камъни. Прочети KIDS, за да научиш повече за съкровището и за епохата, през която било заровено.

 

Мартенският брой на KIDS ще ти представи финалистите на Международния фотоконкурс за деца 2011 и поредния отличен млад български фотограф - Габриела Пенкова, на 12 г., от София, носител на първа награда в националния кръг на конкурса.

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на мартенския брой на National Geographic KIDS.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах