сп. National Geographic - Септември 2018
National Geographic KIDS - Септември 2018
Албания бе разтърсена от силно земетресение, което беше усетено във всичките й съседни държави, предават световните агенции.
Метеоритният дъжд на Персеидите ще бъде особено ярък тази година, тъй като небето ще бъде безлунно и на час се очаква да падат между 90 и 120 метеорита, пише авторът на National Geographic, Андрю Фазекас.
Националното управление на САЩ за аеронавтика и космически изследвания (НАСА) изведе автоматичната станция Parker Solar Probe за изучаване на Слънцето.
В събота НАСА се готви да изстреля своята сонда Parker Solar Probe (PSP), струваща 1,5 милиарда долара, която има за цел да навлезе в слънчевата атмосфера и да стане първата мисия за изследване на звездата.
Ако сте от несретниците, които страдат от смущения в съня, това не означава непременно, че нещо не ви е наред.
Възстановяват едно от най-любимите места на пловдивчани в миналия век До 30-те години на XX век пловдивските тепета са голи.
На 10 август се отбелязва Световният ден на мързела. Говори се, че той се отбелязва вече повече от 100 години, но никой не знае точно от кога. Сигурно първите ентусиасти ги е мързяло да запишат първата година.
Археолози откриха в Египет сирене на най-малко 3200 години, пишат местни медии.
Американското издание „Бизнес инсайдър“ публикува материал, посветен на десет държави със сериозни демографски проблеми. Специално място в материала е отделено и на демографската криза у нас.
Половината от коралите в Големия бариерен риф са се обезцветили от 2016 г. насам, пише Лорън Джеймс в списание National Geographic.
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Страница 9
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах