сп. National Geographic - Август 2019
National Geographic KIDS - Август 2019
Над една трета от живота си прекарваме в леглот, но според микробиолога Филип Тиерно от Нюйоркския университет това място бързо може да се превърне в „ботаническа градина“ пълна с бактерии и гъбички.
Горещите лета и екстремните топлини винаги тласкат хората да намерят спасение и начин да се охладят.
„Най-важно е човек да вярва в собствените си сили и възможности. Трябва да познаваш и добре себе си, защото високо в планината е необходима силна психика. Освен това е важна и позитивната настройка. Ако не вярваш, че ще се качиш на върха, нямаш шанс”.
Българската православна църква почита на 2 август по стар стил паметта на св. пророк Илия – един от най-великите измежду старозаветните праведници, могъщ изобличител на езичеството и предвестник на истинната вяра в Единия Бог.
Въпреки широкото разпространение на яйцата, има някои погрешни схващания, когато говорим за консумирането, външния вид, безопасността и хранителната им стойност.
Италианският астронавт Лука Пармитано може да е последният представител на Европейската космическа агенция през следващите години, който отива до Международната космическа станция на руския кораб “Союз”.
Комуникацията е имала много различни проводници през годините. Някогашната телеграма или писмо днес е интернет или смартфон.
“Изживей науката” е бестселър в цяла Европа със своите над 25 атракциона. Вълнуващо пътешествие в света на природните феномени предлага продукцията “Изживей науката” за малки и големи, жадни за знания и забавления посетители.
Над 82% от българите живеят в собствено жилище, съобщава Евростат за състоянието на жилищния фонд у нас. Едва 17,7% живеят под наем. А как е например в Германия, страната, която е мечта за мнозина от нас?
Ледът в Антарктика се топи и това може да доведе до фатални последици: не само се повишава морското равнище, но също така наяве излизат опасни бактерии и вируси.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 8
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах