сп. National Geographic - Октомври 2019
National Geographic KIDS - Октомври 2019
Най-плиткото и най-солено езеро в Турция привлича все повече туристи с природните си красоти.
Астероидът Бену бе заснет от космическия апарат OSIRIS-REx.
Учени откриха защо човек забравя. Забравянето може да е досаден недостатък на ума, но загубата на памет е необходима за добре функциониращия мозък.
Близо три четвърти от световните лешници идват от Турция, а най-големият купувач е „Фереро”, производител на „Нутела”, шоколади и лешников крем. Но ядките се берат основно от мигранти, включително деца, които работят дълги часове за много ниско заплащане.
Има опасност до края на века най-големият ледник в Алпите (Алеч в Швейцария), да намалее значително в резултат на климатичните промени.
Нощните магнитни импулси са сред първите данни засечени от апарата InSight, който също така попадна на доказателства за вероятно наличие на течна вода под повърхността на Червената планета.
Най-доброто място за пенсиониране е хладно през цялата година и има около 19 часа тъмнина всеки ден през зимата, пише Яху Файнанс.
Днес в 10 ч. и 50 мин. настъпва есенното равноденствие и започва астрономическата есен.
На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от еластична материя, която не се яде и съдържа ароматни и вкусови добавки. Изобретението се смята за първата съвременна дъвка в света.
На 22 септември 1908 г. в църквата „Св. Четиридесет мъченици“ във Велико Търново, княз Фердинанд обявява независимостта на България.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 8
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах