сп. National Geographic - Март 2019
National Geographic KIDS - Март 2019
Освобождението на България от турско робство в резултат на Руско-турското освободителна война /1877-1878 г./ е една от най-разпространените и любими теми в българското монетосечене.
Космическата капсула Dragon на американската частна космическа компания Space X успешно и автономно се скачи с Международната космическа станция, съобщава АФП.
Може би тайната е в гаспачото или паелята, тъй като Испания просто надмина Италия, за да стане най-здравата страна в света.
В историята имената на Иван Параскевов и на неговата дъщеря Стиляна се свързват със създаването на т.нар. Браилски трибагреник, известен още като Знамето на Стиляна Параскевова.
Ранното настъпване на пролетта оказва влияние на птиците и други животни.
На Галапагоските острови откриха вид костенурки, които от 113 години се смятат за изчезнали, предаде 24СМИ.
Март е страховит месец. На турски език има поговорка, която е еквивалент на „Март идва като лъв, отива си като агне“, или по-точно „Никога не махай шала докато не е дошъл май“.
Може да се окаже, че не е нужно да отидем далеч от Земята, за да намерим място в Слънчевата ни система, където някога е имало живот. Преди много време Луната вероятно е разполагала с идеални условия за живот, сочи проучване, публикувано в журнала Astrobiology.
Разпознавали ли сте дракон сред облаците или лице върху препечена филийка? Явлението да виждаме познати форми в различни обекти се нарича парейдолия.
През 1895 г. Луи и Огюст Люмиер дават живот на киното благодарение на революционната си камера и прожекционен апарат, наречен кинематограф
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 7
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах