сп. National Geographic - Януари 2019
National Geographic KIDS - Декември 2018
Дом на модерни небостъргачи и историческа колониална архитектура, Сантяго де Чили предлага на посетителите си възможност да прекрачат от миналото в настоящето само с пресичането на улицата.
Запознайте се с различните вкусове на Италия, където всеки район има свое характерно ястие.
В североизточен Египет, на около 40 километра източно от столицата Кайро, се строи един нов град. Един ден в него ще живеят между пет и половина до шест милиона души.
Тълпи от вярващи се втурват към историческа статуя на Исус Христос на ежегодния фестивал във филипинската столица, който е една от най-големите прояви на ревностния католицизъм и се състои на 9 януари.
Някогашен театър днес е своеобразен храм на книгата.
В тези 13 града ще намерите най-добрия баланс между професионалния и личния живот
Киото, бившата столица на кралска Япония, се намира на остров Хоншу, а районът е обитаван още от VII век.
Минали са повече от 100 години, откакто „Титаник“ - най-големият пътнически кораб в света по онова време - в резултат от сблъсък с айсберг потъва. Повече от 1500 души от приблизително 2200, които са били на борда, са загубили живота си.
При представянето й в света на изкуството на 30 януари 1998 г. Бианка Сфорца не привлякла много погледи. За посетителите на аукциона Christie's в Ню Йорк тя била просто красиво лице в рамка. Никой не знаел името й или това на художника, нарисувал портрета. В каталога - цветната рисунка с креда и мастило върху пергамент - била описана като датираща от началото на XIX в., немска, имитираща ренесансовия стил. Една нюйоркска дилърка, Кейт Ганц, купила картината за 21 850 долара.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 7
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах