сп. National Geographic - Октомври 2019
National Geographic KIDS - Октомври 2019
Космическите агенции на Австралия и Великобритания обявиха партньорство, което нарекова „първият в света космически мост“.
Турция планира да приеме 75 милиона туристи през 2023 г. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган.
Анализ на хранителни остатъци в древни съдове за пиене показва, че някои бебета са били хранени с животинско мляко, вероятно в редки случаи и като крайна мярка.
Този облак е заснет от Маргарит Дерменджиев край Созопол. Той е от вида volutus – дълга, хоризонтална и отцепена облачна маса с форма на тръба, често въртейки се бавно около хоризонтална ос.
Горските пожари, бушуващи в Индонезия, сринаха нивата на качеството на въздуха в Югоизточна Азия, и създават емисии, които влошават глобалното затопляне.
На 29 септември за поредна година в цял свят ще бъде отбелязан Световният ден на сърцето.
Все повече двойки по света се развеждат – и то често след кратко съжителство.
Астрономи откриха галактически клъстер (суперструктура, съставена от няколко галактики –бел. прев.) на 13 милиарда години, което е най-ранното наблюдавано досега.
Повече от половината от застрашените дървесни видове в Европа, включително конски кестен, са пред риск от изчезване, предупредиха природозащитници, обвинявайки инвазивните видове, масовата сеч и градоустройството за това.
Учени от няколко университета в САЩ създадоха нов “мозъчно-компютърен интерфейс”.
Революционно устройство ще позволява на войниците да контролират военна техника и превозни средства само с мислите си, съобщава „Дейли Стар“.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 6
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах