сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
Учени откриха край Хавайските острови две малки на октопод с размерите на грахово зърно.
Учени потвърдиха съществуването на два гигантски облака от прах, въртящи се около Земята на разстояние 400 хиляди километра.
В 04:00 часа тази сутрин върнахме часовниците си с час назад и отново сме към астрономическото време.
„Le Parisien“ представя проучване, проведено от производителя на часовници и свързани с тях медицински изделия Withings, което показва, че при преминаване към зимно часово време, увеличаването на времето за сън е незначително, противно на приетите схващания.
Екип от американски невролози са установили механизма за възникване на зависимост към алкохола, а също и причините за рецидив при алкохолиците, които са се въздържали в продължение на години.
Музеят на Библията във Вашингтон, който отвори врати на 7 ноември 2017 г. и е на стойност 500 милиона долара, представлява паметник на най-известната книга в света.
Днес, 26 октомври, Българската православна църква почита паметта на Св. вмчк Димитрий Мироточиви и Преп. Димитра Доростолска (Димитровден).
Лайнер, който е точно копие на „Титаник“, ще бъде пуснат в експлоатация през 2022 г. и ще повтори историческия маршрут от Великобритания до САЩ, който известният му предшественик никога не завърши. Това съобщи Си Би Ес.
Куба, която дълги години беше сред световните лидери по производство на захар, започна да внася суровината за пръв път в своята история, предава АФП.
Безпилотен подводен апарат засне потънал търговски кораб на 2400 години, на близо 2 километра под повърхността на Черно море.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 6
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах