сп. National Geographic - Април 2019
National Geographic KIDS - Април 2019
Преди океанът съвсем не е бил враждебна среда за живеене. Неговите обитатели са еволюирали с хилядолетията, за да просъществуват в дълбините му.
Постоянното застрояване е типично за Ню Йорк. Квартал на града, който преди бе считан за много тих, от известно време е разтърсван от оглушителен шум.
Американската космическа агенция НАСА очевидно иска да изпрати космически кораб на Тритон, най-големия естествен спътник на Нептун. Той е повече от тридесет пъти по-далеч от Слънцето, отколкото Земята.
Роденият в България артист Христо Явашев - Кристо ще „опакова” Триумфалната арка в Париж следващата година.
Всяка зима арктическият морски лед расте около Северния полюс. В момента морският лед току-що е преминал пиковия си момент от годината и ще започне да се топи с настъпването на пролетта. Това е изключително важен момент за полярните мечки, чието снабдяване с храна е неразривно свързано с леда.
На 14 август 1912 г. новозеландски вестник публикува интересна статия в рубрика „Наука“. Тя предупреждава, че земната атмосфера ще се промени в резултат на нарастващата употреба на твърди горива от индустриализираните страни.
През последните няколко години в малайзийския град Сабах на остров Борнео все по-често биват откривани особено високи дървета от вида Shorea faguetiana.
Средиземно море се задушава от пластмасови отпадъци, а кашалотът е новата жертва на замърсяването
На 12.07.2015 г. ултрамаратонецът Скот Юрек отбелязва поредното невероятно постижение в света на спорта – рекорд за най-бързо пробягване на Пътеката на Апалачите (3489 км.) за 46 дни, 8 часа и 10 минути.
Този рекорд и всичко свързано с него той описва в своята книга „Север“.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 5
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах