сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
Във ведро августовско утро през 2007 г. двама руски водолази стигат до 4267 м дълбочина в Северния Ледовит Океан и поставят на Северния полюс руското знаме, направено от титан.
Apple излязоха с презентация на нови продукти – на пазара се очакват нов модел на таблета iPad и лаптопа Macbook. Събитието се състоя на 30 октомври в Ню Йорк.
В четвъртък хиляди служители на Гугъл временно спряха работа в протест срещу сексизма, расизма и злоупотребите на властимащи.
Известни са популярните туристически места в Черния континент, като резервата „Масаи Мара“ и лозята на Кейп. Но в Африка има 54 страни със забележителна култура и неземни природни чудеса. Ето някои по-малко популярни места, където може да опознаете континента в дълбочина.
Британски учени демонстрираха практически как се броят китове от космоса, съобщава Би Би Си.
В Индия официално беше открита най-високата статуя в света с фойерверки и фолклорни танци, но и при сериозни мерки за сигурност, тъй като местни групи недоволстват от гигантските разходи за скулптурата на герой за независимост, висока 182 метра.
Поради лошото време и високите приливи италианският исторически град бе отново наводнен. Какво бъдеще го чака?
Археолозите са открили следи от древна подемна рампа. Според международна група експерти, е възможно древните египтяни да са изградили пирамидите с нея, съобщава Луксор Таймс.
Айфеловата кула угасна снощи в знак на уважение към убитите журналисти в света по повод Международния ден за борба с безнаказаността на престъпленията срещу журналисти, който се отбелязва днес.
Бялата булчинска рокля е задължителен елемент от сватбите на Запад, но се появява сравнително късно в историята.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 4
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах