сп. National Geographic - Април 2019
National Geographic KIDS - Април 2019
*Издателство „Вакон“ посвещава преиздаването на книгата „Свирепа арена“ на паметта на алпиниста Боян Петров, който на 7 февруари, 2019 г. щеше да навърши 46 години.
Когато преди години слагат край на ловуването в сегашния резерват Selinda в Ботсвана /Африка/, са останали само два лъва. Днес са почти 100.
Балансираната диета е от съществено значение за здравето ни, но начинът, по който съхраняваме храната, също може да окаже голямо влияние върху него.
Няма съмнение, че планетата Земя е изумителна. Това е мнението и на малцината, успели да я зърнат от космоса със собствените си очи.
Две трети от хималайските ледници, „Третия полюс” в света, могат да се стопят до 2100 г., ако глобалните емисии не бъдат намалени, предупредиха учените в голямо ново проучване
Изследователи разработиха двуминутен трик за да не харесвате мазна храна
Това уникално издание разкрива 24 велики империи, от величествения Египет и могъщата империя на Александър до загадъчните династии в Африка и Азия, които са в основата на човешката цивилизация. Съзидателни и разрушителни, бляскави и жестоки, брутални и доброжелателни, те са оформили нашия свят.
Арктически студ. Упоритите алпинисти, които са разположили базовия си лагер в подножието на К2, доброволно търсят тези негостоприемни условия, за да направят изкачване, което отдавна се счита за невъзможно
Не само пеперудите налитат на алкохол.
Учени от Далекоизточния федерален университет (ДИФУ) и Далекоизточния клон на Руската академия на науките са разработили нов дезактиватор, който пречиства водата от разтворен уран до 95%, съобщава университетът.
19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
Страница 26
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах