сп. National Geographic - Септември 2018
National Geographic KIDS - Септември 2018
Снимки отвисоко разкриват красотата на животни в естествените им местообитания.
По принцип в национални паркове, какъвто е „Вулканите на Хавай“, е забранено да се пускат дронове, но фотографът Ерез Маром решава все пак да опита.
Колоезденето в България се заражда непосредствено след Освобождението през 1878 г. Смята се че, че първият велосипед (с английска марка „Паяк”) е внесен в България през 1883 година от търновския търговец Методи Хаджипетков.
Легенда или истина? Млад изследовател се отправя на пътешествие в сърцето на джунглата, за да разбере.
През следващите шест седмици Марс ще бъде изключително ярък. На 31 юли Червената планета ще достигне най-близката си точка до Земята от 2003 г. насам и ще отстои на разстояние от 57,6 милиона километра.
В квартала на Лос Анджелис Бел Еър бе построена нова къща, която вече е обявена за продан и струва 250 милиона долара (234 милиона евро).
Робот с размерите на топка и наричан „летящия мозък“, защото е програмиран да следва и да си взаимодейства с немски астронавт, беше изстрелян към Международната космическа станция (МКС) с товарния космически кораб „Дракон“ на SpaceX.
Научете повече за този български паметник и неговото бъдеще от разказа на Линдзи Гелман.

Всичко започнало през 1980-те. В Уинк, Тексас, за кратко време се появили две дупки. С годините те ставали все по-големи и учените започнали да се опасяват, че ще се слеят в гигантски кратер.
16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Страница 23
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах