сп. National Geographic - Февруари 2019
National Geographic KIDS - Февруари 2019
Небивала мащабна суша е причинила рухването на Акадската държава, съществувала преди 4000 години на територията на днешен Ирак, установиха учени от Оксфордския университет.
„Тиха нощ, свята нощ“ е една от най-популярните коледни песни, преведена на над 330 езика и позната в почти всички страни по света. Дълго време считана за тиролска народна мелодия, днес тя представлява най-универсалното послание за мир, благодат и щастие.
На северната граница на древна Бактрия, която някои учени свързват с прародината на прабългарите, е открита единна фортификационна система от III век пр.н.е., която е защитавала границите на страната от набезите на номадите.
Цунами помете индонезийските острови Суматра и Ява през нощта на 22 декември, малко преди 9:30 местно време. За връхлитането на водната стена, която опустоши всичко след себе си, не е имало никакви предварителни признаци.
Рождество Христово едва ли би било така вълнуващо без този ритуал. Но как се е зародила традиция да се разменят подаръци?
В края на XIX век самоукият фермер от Върмонт Уилсън Бентли прави първите успешни снимки - или т.нар. „фотомикрографии"- на отделни снежинки, като за целта използва мехова камера, прикрепена към микроскоп.
Планетата Сатурн е известна с пръстените си около нея. Но тази визия скоро може да се промени
В Япония цените на недвижимите имоти се покачват, но страната все пак има повече от осем милиона необитаеми имота. Много собственици ги подаряват, а други ги продават само срещу... 4 долара.
16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Страница 23
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах