сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
Канадската статистическа агенция (StatsCan) съобщи, че през изминалата година в Канада е продадена марихуана на стойност 5,7 млрд. канадски долара (приблизително 7,36 млрд. лева).
Учени изчислиха, че средната продължителност на живота в световен мащаб се съкращава с година заради замърсяването на въздуха.
Планински спасители свалиха от Елбрус тялото на алпинистка, загинала преди 31 години по време на атака на най-високия връх в Европа, предаде ТАСС.
Учени от Националния природонаучен музей – БАН, Природонаучния музей в Словения и Зоологическия институт „Александър Кьонинг“ в Германия съобщават за нов вид бозайник, описан от българска находка в статия за сп. Bonn zoological Bulletin.
Удивителни снимки на дрон за първи път показват кадри на племе в Амазонската джунгла, които никога не са имали контакт с външния свят.
Кафето е част от ежедневието на повечето хора, така както и сутрешния душ. Толкова сме свикнали с него, че се чувстваме неприятно, ако решим някоя сутрин да го пропуснем.
Сиренето е пълно с бактерии и гъби. Начинът по който си взаимодействат може да реши важни научни въпроси.
Чували ли сте някога, че папагалите ара (макао), се изчервяват, подобно на хората в емоционален момент?
Победителите в еволюционна надпревара може би не са най-приспособимите, а най-мързеливите организми, с най-бавен метаболизъм, твърдят учени от Университета на Канзас в Съединените американски щати.
Човек трябва да мисли в бъдеще време, когато става въпрос за рак, казва Уилиям Нелсън, водещ онколог и директор на онкологичния център Sidney Kimmel Comprehensive Cancer Center в университета „Джон Хопкинс“
14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
Страница 21
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах