сп. National Geographic - Септември 2018
National Geographic KIDS - Септември 2018
От суеверие някои хора няма да излязат на петък 13-ти, но любителите на нощното небе в Южната част на Тихия океан може да станат свидетели на събитие, което не се е случвало на тази дата от 44 години.
На 13 юли 1878 г. Великите сили подписват Берлинския договор, който променя разпоредбите на Санстефанския мирен договор от 3 март 1878 г. и определя бъдещето на Балканите.
В мина в Мексико учени от НАСА откриха живи микроорганизми, затворени в кристали на възраст около 60 000 години.
Английско изследване класира 200 държави според скоростта на предлаганата интернет връзка.
Актрисата и модел Кели Брук има съвършеното тяло от научна гледна точка – това установили в проучване изследователи от Тексаския университет.
Отидете отвъд забележителностите на Рим и плажовете на амалфийското крайбрежие: открийте очарованието на Милано.
Вкусните и екзотични ухания са основната причина, поради която много пушачи и непушачи пробват и започват да пушат електронни цигари. Това установиха британски нарколози.
Китай има сериозен принос в областта на технологиите за наблюдение. Сред най-новите открития на страната са специални дронове, чието поведение наподобява това на истински птици. Те са тествани в района на Синдзян, където са останали напълно незабелязани.
За пръв път в Столичния зоопарк и като цяло – в България, се излюпи яйце на двойката редки птици тукан.
Броят на жертвите на проливните дъждове и предизвиканите от тях наводнения и свлачища в Япония достигна 179 души, а десетки други са безследно изчезнали, съобщават властите на островната държава.
13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Страница 20
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах