сп. National Geographic - Юни 2019
National Geographic KIDS - Юни 2019
Всяка година по време на лятното слънцестоене хиляди хора се стичат да наблюдават как лъчите на изгряващото слънце пронизват входа на Стоунхендж.
Всички родители искат децата им да успеят - както в училище, така и по-късно в живота. Джесика Троило, психолог в университета Западна Вирджиния, САЩ, установява колко важна е роля на бащите в кариерите на децата им и говори за това в журнала Psychology Today.
Лятното слънцестоене бележи началото на лятото в Северното полукълбо, около 21 юни и около 22 декември, за Южното полукълбо. То завършва с есенното равноденствие, около 23 септември в Северното полукълбо и около 22 март, в Южното полукълбо.
Популярната българска маршова песен „Тих, бял Дунав“ е изпълнена с променен текст от военизирана група албански девойки по времето на режима на Енвер Ходжа в Албания.
Да, шоколадът ни помага да мислим. Той доставя на мозъка ни енергията, която му е нужна и действа много по-ефективно от други сладки неща.
Известни са популярните туристически места в Черния континент, като резервата „Масаи Мара“ и лозята на Кейп. Но в Африка има 54 страни със забележителна култура и неземни природни чудеса. Ето някои по-малко популярни места, където може да опознаете континента в дълбочина.
Ново проучване установява, че кучетата попиват емоциите ни,.
Отдавна е известно, че мъжете имат малко по-висока телесна температура от жените. Затова „повечето офис сгради нагласят температурата в помещенията, използвайки стара формула, която се основава на метаболизма на мъжете“, обобщава проучване от 2015 г., припомня Insider.
От 2001 г. на 20 юни ООН отбелязва Международния ден на бежанците. По данни на ООН до края на 2018 г. заради войни или преследвания в света има близо 71 милиона разселени хора.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 2
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах