сп. National Geographic - Март 2019
National Geographic KIDS - Март 2019
Дъвката залепва толкова добре, тъй като структурата й се адаптира към всякакви видове повърхности. Всеки, който е настъпвал изплюта дъвка, или по-зле, сядал е върху такава, знае колко е трудно да се махне.
Свива ли ви под лъжичката при мисълта за роботи, които твърде много приличат на хората? Научнофантастични филми като „Аз, роботът“ подклажат страховете ни, че един ден изкуственият интелект ще ни надмине и ще се обърне срещу нас.
Всяка година около 9 милиона души умират от замърсяване на въздуха
Проучвания показват, че хората с леко наднормено тегло живеят по-дълго и по-здравословно от слабите хора
Консерваторите са решили някои от проблемите в гробницата на фараона, но остават много въпроси без отговор.
Поради значителни промени в климата и повишаване на морското равнище е възможно скоро цял остров да изчезне под вълните на Тихия океан
Идеята за изработка на изделия от гъби хрумва на Себастиан Кокс, който по професия е производител на мебели. Той прави дървени артикули, като има за цел да оставя възможно най-малък въглероден отпечатък върху природата.
След години проучвания и дебат някои експерти са убедени: това е брачното ложе на първите крал и кралица от династията Тюдор.
До 2 100 г. океанът, такъв, какъвто го познаваме, вероятно ще смени цвета си.
*Издателство „Вакон“ посвещава преиздаването на книгата „Свирепа арена“ на паметта на алпиниста Боян Петров, който на 7 февруари, 2019 г. щеше да навърши 46 години.
8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Страница 15
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах